Новий департамент парків, Бюджет участі та приватизація нерухомості: Борис Філатов підбив підсумки 45-ї сесії міськради Дніпра

Новий департамент парків, Бюджет участі та приватизація нерухомості: Борис Філатов підбив підсумки 45-ї сесії міськради Дніпра

У Дніпрі відбулася 45-та чергова сесія міської ради. Засідання тривало 24 хвилини. Такий стислий таймінг міський голова назвав результатом плідної роботи дніпровських обранців, зокрема в депутатських комісіях.

«Обговорили всі питання сесії. Були ухвалені консолідовані рішення в депутатських комісіях, на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп. Тож сесію не треба перетворювати на балаган, як це трапляється. Тим паче, ви бачили, що депутати, котрі не ходять на засідання комісій, не хочуть брати участі у депутатських органах самоврядування, а хочуть просто на сесії піаритися, – вони не з’явилися сьогодні», – сказав Борис Філатов. Він також нагадав про заявлені раніше розлогі брифінги для ЗМІ та заплановану зустріч із журналістами-розслідувачами.

Під час 45-ї сесії міськради депутати, зокрема, ухвалили рішення про створення департаменту парків і рекреації. Він опікуватиметься всіма міськими територіями відпочинку, зеленими зонами, скверами та пляжами. За словами мера Дніпра, нині міські парки перебувають у підпорядкуванні різних структур і підрозділів, тож рішення зібрати ці території під одним департаментом було принциповим. Крім цього, йдеться про взяття на баланс безхазяйних майданчиків і оформлення необхідних документів для паркових зон.

Іще одне важливе сесійне рішення стосувалося програми «Бюджет участі». Її передали у відання департаменту інноваційного розвитку міськради Дніпра. Борис Філатов наголосив: попри різну спекулятивну риторику, партиципаторне фінансування функціонуватиме й надалі.

Крім цього, міська рада Дніпра приватизує ще шість нежитлових об'єктів нерухомості, що перебувають у комунальній власності. Після їхнього продажу на аукціоні електронної системи ProZorro.Sale місто планує отримати близько 20 млн грн прибутку в бюджет.