У Днiпрi планують зробити бюджетне житло для воïнiв та правоохоронцiв

У Днiпрi планують зробити бюджетне житло для воïнiв та правоохоронцiв

Забудовники у Днiпрi працюватимуть за однаковими та зрозумілими правилами. Про це міський голова Борис Філатов заявив, коментуючи рішення Верховного Суду у справі щодо братів Каснерів.

Як відомо, днями суд визнав їхній об'єкт незавершеного будівництва на вул. Князя Володимира Великого (в районі будинку 15К (13Б), що більш відомий як «каракатиця на Плеханова», самочинним будівництвом без належних дозвільних документів.

«У нас доволі складне місто. Забудовники також непрості люди, однак мені вдалося знайти спільну мову фактично з усіма. Я зібрав їх у своєму кабінеті й сказав, що у нас для всіх будуть однакові та зрозумілі правила гри. Зробив це для того, щоб потім не було пересудів. Зрозуміло, трапляються різні ситуації та ексцеси, однак, якщо ви стежите за інформаційним полем, такого безладу, як в інших територіальних громадах, у Дніпрі немає. У нас не забудовують зелені зони, не захоплюють землю. Це – моя політична воля, і я буду непохитним», – наголосив Борис Філатов під час брифінгу 22 травня.

Будівельні оборудки братів Каснерів очільник Дніпра назвав позазаконними. За його словами, після виграної справи у Верховному Суді залишається ще багато судової тяганини.

«Нам постійно капостить Бабушкінський районний суд на чолі з суддею Литвиненком. Однак Каснерів я приведу до тями рано чи пізно», – додав Борис Філатов.

Як відомо, Верховний Суд ухвалив рішення у справі за позовом Дніпровської міської ради до департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Дніпропетровській області, управління державного архітектурно-будівельного контролю Дніпровської міської ради щодо об’єкта будівництва за адресою: вул. Князя Володимира Великого (в районі будинку 15К (13Б), більш відомого як «каракатиця на Плеханова». Недобудову розміщено впритул до спортивної школи. Незаконне будівництво спричинило підтоплення будинку та тріщини фундаменту 14-поверхівки, що межує з будмайданчиком. Так, суд встановив, що об'єкт незавершеного будівництва є самочинним будівництвом і споруджений на земельній ділянці, що не призначена для цього, без належних дозвільних документів.

Борис Філатов також зазначив, що будівлю буде або знесено, або з неї знімуть декілька верхніх поверхів – щоб переробити приміщення на бюджетне житло, зокрема для правоохоронців, українських захисників і бюджетників.