У Дніпрі змінились критерії відбору проектів до "Бюджету участі"

У Дніпрі змінились критерії відбору проектів до "Бюджету участі"

Бюджет участі готують до четвертої хвилі подачі проектів і розробок від містян. Деякі критерії відбору проектів зазнали змін. Відповідні оновлення до положення про партиципаторне бюджетування депутати міської ради ухвалили під час 45-ї сесії 22 травня.

Програма «Бюджет участі» продовжить функціонувати на базі департаменту інноваційного розвитку міськради Дніпра.

Вимоги до проектів були дещо змінені.Зокрема, до участі не допускатимуть ті, що передбачають створення або зміну символіки міста, спрямовані на комерційну, політичну чи виборчу діяльність.

Обмеження наклали й на розробки, що належать до об’єктів інфраструктури, пов’язані з облаштуванням, ремонтом, реконструкцією доріг і тротуарів загальноміського призначення.

А ось ліміт щодо одного голосу за один малий проект та одну велику ініціативу у двох категоріях зняли. Обрати можна буде шість проектів – без обмежень за видом. Запропонувати свої ініціативи зможуть автори віком від 16 років.

Департамент з питань енергоефективних технологій та ініціатив, який раніше опікувався Бюджетом участі, перебуває у стадії ліквідації. Також після кадрових рішень у мерії, про які 16 травня повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов, у муніципалітеті оголосили конкурс на посаду голови експертної комісії з питань Бюджету участі.

Пропозиції щодо кандидатів на цю посаду можна надсилати до департаменту інноваційного розвитку ([email protected], телефон: (056) 791-11- 95).