ДНУ отримав майже 52 тисячі гривень

ДНУ отримав майже 52 тисячі гривень

Дніпровський національний університет ім. О. Гончара став володарем гран-прі щорічного фестивалю "Студентська весна". Всього в цьомц році участь у фестивалі взяло 10 закладів вищої освіти.

У Дніпрі, на Фестивальному причалі, відбувся гала-концерт ювілейного 50-го міжвишівського фестивалю самодіяльної творчості «Студентська весна-2019». Це – фінальний етап традиційного міського заходу, що тривав протягом квітня та травня. Цього року участь у фестивалі взяли 10 закладів вищої освіти. Понад 3 тисячі студентів представили близько 200 творчих номерів різних напрямів і жанрів для 5 тис. глядачів. Журі відібрало лауреатів для участі в гала-концерті та за результатами оцінювання визначило переможців «Студентської весни-2019».

«Ця подія триває вже півстоліття, а її популярність не спадає. Та й статуетка у вигляді тендітної дівчини, котра уособлює студентську весну, існує не менше. Вона переходить із рук у руки й дістається тільки найкращим з найкращих. Цього року була запекла боротьба, всі виступали гідно. Але ми нагороджуватимемо не просто переможця, а володаря гран-прі, який, крім почестей, одержить ще й значний грошовий приз. Ми пишаємося дніпровською молоддю», – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Володарем гран-прі фестивалю став Дніпровський національний університет ім. О. Гончара. Представники закладу отримали перехідну статуетку та майже 52 тис. грн. Перше місце посіли студенти Українського державного хіміко-технологічного університету. Вони одержали сертифікат на понад 33 тис. грн. Друге місце й 24 тис. грн здобув Університет митної справи та фінансів. Третє місце та майже 15 тис. грн дісталися Дніпровському національному університету залізничного транспорту імені академіка Лазаряна. Найкращі виконавці та колективи отримали звання «Лауреат фестивалю «Студентська весна-2019».

«Цьогорічний фестиваль найяскравіший. Можливо тому, що він ювілейний. Постаралися всі: заклади вищої освіти, студенти, члени журі. На відбіркові тури була висока явка. При підготовці до гала-концерту дуже допомогли саме члени нового складу журі. Крім того, вони самі виступали під час концерту – і це подарунок-сюрприз від них усім учасникам студвесни», – розповіла начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра Дар'я Біла.

Голова ради студентів Дніпровського національного університету ім. О. Гончара Тимур Бут каже, що здобути гран-прі фестивалю було найбільшою метою студентів вишу.

«Ми дуже щасливі від того, що змогли завоювати гран-прі, недарма ми для цього так багато працювали понад 2 місяці. Гран-прі – це була мета, адже минулого року ми посіли перше місце. Нам потрібно тримати планку, адже ми тепер – найкращі. Отримані гроші плануємо витратити на придбання освітлювальної апаратури», – розповів Тимур Бут.

Директор Палацу студентів Дніпровського національного університету ім. О. Гончара Вадим Стукало й сам був учасником «Студентської весни» – у 1969 році. Відтоді він уже 50 років поспіль бере участь у фестивалі в різних ролях.

«Нинішня міська влада зробила дуже суттєвий крок у розвитку цього фестивалю, запровадивши грошові призи. За це ми вдячні міському голові та департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Це дуже гарний стимул для студентів і розвитку їхньої самодіяльності», – зазначив Вадим Стукало.

Після концерту на учасників чекав приємний сюрприз – виступ спеціального гостя. Ним стала Ксенія Башибулар – вокалістка кавер-гурту La la band, учасниця талант-шоу «Х-фактор-7».