Усі на канікули: У дніпровських пришкільних таборах та муніципальному закладі відпочинку «Гордість Дніпра» розпочалися перші зміни

Усі на канікули: У дніпровських пришкільних таборах та муніципальному закладі відпочинку «Гордість Дніпра» розпочалися перші зміни

У Дніпрі стартувала перша зміна відпочинку у 133 пришкільних таборах на базі 128 закладів загальної середньої освіти та 2 закладів позашкільної освіти міста. Розпочався відпочинковий сезон і в муніципальному таборі «Гордість Дніпра».

У Дніпрі стартувала перша зміна відпочинку у 133 пришкільних таборах на базі 128 закладів загальної середньої освіти та 2 закладів позашкільної освіти міста. Першу зміну відвідують близько 9 тисяч дітей, переважна більшість яких – учні початкової школи.У таких пристосованих дитячих таборах відпочинку з денним перебуванням для школярів організовано триразове харчування, половину вартості якого сплачує міський бюджет, решту – батьки. Крім денного сну діти мають насичену програму дозвілля, яка передбачає гуртки, секції, майстер-класи, творчі конкурси, інтерактивні ігри, квести, відвідування театрів, музеїв тощо.

Пришкільний табір працює й у навчально-виховному комплексі № 33. У цьому закладі організовано першу зміну, яку відвідують 50 учнів НВК. У таборі складено щоденну програму перебування та дозвілля маленьких відпочивальників. Сьогодні, 4 червня, програма дозвілля розпочалася з квесту «Англійська школа».

«Діти на шкільному полі просто неба в ігровій формі разом з учителями вивчали англійську. Далі за програмою у них творчий майстер-клас. До відкриття табору розважальну програму узгодили з батьками. Кожен із батьків може ознайомитися з нею в холі. Загалом у нашому закладі працюватиме одна зміна табору, зважаючи на кількість попередньо зібраних заяв від батьків», – сказала директор навчально-виховного комплексу №33 Лідія Яворенко.

Аліса Роскіна, учениця п’ятого класу, вже другий рік відвідує пришкільний табір: «Мені тут дуже подобається. Минулого літа побувала в такому таборі вперше. Цього року попросила маму, щоб вона мене теж віддала сюди по закінченні навчального року. Рідна школа, однокласники, вчителі – усе знайоме та звичне. Розважаємося, бігаємо, гуляємо, щось майструємо, малюємо. Тому із захопленням та радістю зранку сюди поспішаю».

Зі свого боку, завідувачка сектору соціального захисту управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Інна Васильєва зазначила, що цього літа у місті функціонуватиме 148 пришкільних таборів. Друга зміна розпочнеться 1 липня, третя – 15 липня. Тривалість кожної – 15 робочих днів.

«Щороку організовуємо пришкільні табори. Вони подобаються дітям, а для батьків – це особливо зручно, оскільки не всі можуть одразу по закінченні навчального року організовувати відпочинок для дитини. А в такому таборі діти цілий день перебувають під наглядом, а отже, і батьки спокійні», – наголосила представниця департаменту гуманітарної політики міської ради.

Літній відпочинковий сезон розпочався і в муніципальному таборі «Гордість Дніпра», ідея створення якого належить міському голові Борису Філатову. Заклад розташований у зеленій зоні при виїзді з міста (вул. Березанівська, 67). Тут безкоштовно відпочивають вчителі, медики та інші працівники муніципальної галузі. Зміна триває з понеділка по суботу.

«Зараз перший заїзд – у таборі відпочивають 260 людей. Для них підготовлено комфортабельні номери, організовано п’ятиразове харчування, насичену програму дозвілля. Серед іншого – інтелектуальні, творчі, оздоровчі, спортивні заняття, які проводять куратори. Загалом цього сезону плануємо прийняти близько 4 тисяч відпочивальників», – розповів заступник директора комунального підприємства «Оздоровлення та відпочинок» Денис Чепур.

Серед відпочивальників згаданого табору – Оксана Сулеменко, яка працює медсестрою у дитячій лікарні №2.

«На роботі запропонували тут відпочити. Відверто кажучи, для мене це стало несподіванкою, але я одразу погодилася і аж ніяк не жалкую. Тут прекрасно – табір у зеленій зоні, поруч водойма, куди ходимо купатися. Відвідую заняття фізкультурою, різні творчі гуртки, а ввечері – танці. Відпочиваю, як то кажуть, і душею, і тілом. А головне – абсолютно безкоштовно, та ще й організовано привозять сюди й назад. Сумніваюся, що в інших міста є подібні табори відпочинку для дорослих, і радію, що у Дніпрі такий є. Вдячні за це міській владі», – додала жінка.