У Дніпрі будівництво тролейбусної лінії на ж/м Сонячний іде за графіком

У Дніпрі будівництво тролейбусної лінії на ж/м Сонячний іде за графіком

У Дніпрі триває будівництво тролейбусної лінії на житловий масив «Сонячний». Загалом роботи виконані на 70%.

Нині проводиться укладка кабельної лінії, яка з’єднуватиме тягову підстанцію №15 із розворотною петлею тролейбуса. Тим часом на згаданому масиві працює тролейбусний маршрут №14, на якому до центра курсують два тролейбуси із автономним ходом. Будівництво нової тролейбусної лінії зі звичною контактною мережею дозволить збільшити кількість тролейбусів на маршруті.

«Щоб не будувати нову тягову підстанцію, оскільки це дороговартісно, було вирішено реконструювати наявну №15, яка знаходиться у районі Мерефо-Херсонський мосту. Саме ця лінія, що укладається, з’єднуватиме контактну мережу з тяговою підстанцією. Це втричі здешевлює вартість робіт. Загалом реалізація всього проекту йде за графіком. Укладка лінії завершиться до першої декади липня. А в цілому роботи планується закінчити у вересні», – розповів під час виїзної пресконференції 11 червня головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Легкий.

За його словами, з будівництвом тролейбусної лінії чинний маршрут №14 залишиться.

«Спершу плануємо запустити чотири сучасні тролейбуси з низькою підлогою, а далі вже зважатимемо на пасажиропотік», – додав головний інженер комунального підприємства.

Зі свого боку, головний інженер підрядної організації, яка виконує всі роботи проекту з будівництва тролейбусної лінії, Ігор Іванов зазначив: загальна довжина ділянки, на якій укладають кабельні лінії для живлення, – близько 2 км. Половина робіт вже виконана. Крім цього, нині за маршрутом вже улаштовано 245 опор контактної мережі, частково виконано монтаж контактної мережі, змонтовано троси тощо.

«Після улаштування кабельних ліній переходимо до реконструкції тягової підстанції №15. Там з-поміж іншого буде улаштовано два нових тягових трансформатори, а також реконструйовано інше обладнання для живлення. Далі продовжуватимемо монтувати контактну мережу. Крім цього, облаштуємо додаткові кармани у місцях зупинки тролейбусів, огорожу, дорожні знаки, розмітку тощо», – сказав головний інженер підрядної організації.

Дніпрянка Олена Булах мешкає на житловому масиві «Сонячний» уже 63 роки. Жінка радіє, що незабаром на маршруті №14 побільшає тролейбусів.

«Маршрут – зручний, поєднує наш масив із центром міста, куди часто їжджу до дітей. Але зараз там працює всього два тролейбуси. Зрозуміло, що інтервал руху великий. Сподіваюся, побудують нову лінію і поставлять більше машин», – додала жінка.