Нові дерева, фонтани та пішохідна зона: Як виглядатиме вулиця Короленка в Дніпрі після реконструкції (ФОТО)

Нові дерева, фонтани та пішохідна зона: Як виглядатиме вулиця Короленка в Дніпрі після реконструкції (ФОТО)

У Дніпрі розпочалися роботи з реконструкції частини вулиці Короленка від проспекту Дмитра Яворницького до вулиці Челюскіна. Наразі тут замінюють старі комунікації та інженерні мережі: водопостачання, газу, електроенергії, мережі зв’язку та опалення. Про це під час прес-конференції 12 червня повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

«Зараз на цій ділянці вулиці Короленка вже майже завершено демонтаж старих дерев. На їхньому місці буде висаджено 70 нових дев’ятирічних дерев, які вже наступного року даватимуть тінь. Ми вважаємо, що після реконструкції вулиця стане одним із улюблених місць відпочинку мешканців міста та його гостей», – зазначив Михайло Лисенко.

Також заступник Бориса Філатова наголосив, що в рамках реконструкції враховується пасажиропотік усіх транспортних засобів у центральній частині міста. Тож найближчим часом на площі Героїв Майдану з’явиться пішохідний світлофор, щоб впорядкувати рух транспорту. Після заміни мереж на вул. Короленка покладуть тротуарну плитку, встановлять освітлювальні прилади, лавки, урни та два сучасні фонтани. Пішохідну зону реконструюють з урахуванням потреб людей з інвалідністю, щоб вони могли вільно пересуватися вулицею.

За словами головного архітектора міста Дмитра Волика, створювати пішохідні зони в центрі міста – це вимога часу.

«Сучасна урбаністична практика така, що центральна частина міста має бути розвантажена від автомобільного транспорту. Цей шлях пройшли всі цивілізовані міста. Це непросто, але іншого шляху немає. Щоб не доводити місто до стану транспортного колапсу, як, наприклад, у Києві, потрібно починати вже зараз», – каже Дмитро Волик.

Крім цього, в рамках реконструкції частини вулиці Короленка міська влада веде переговори з власниками прилеглих будівель, щоб вони привели їх до ладу. «Ті об’єкти громадського харчування, які знаходяться на прилеглій території, не відповідають сучасним вимогам з точки зору естетики та технологій. Міська рада веде з ними діалог, і більшість із них уже дали згоду на реконструкцію будівель власним коштом», – додав Дмитро Волик.

Усі роботи з реконструкції частини вулиці Короленка від проспекту Дмитра Яворницького до вулиці Челюскіна планується завершити до кінця поточного року.