В Дніпрі професор Гарварда безкоштовно прочитає лекцію про Чорнобиль

В Дніпрі професор Гарварда безкоштовно прочитає лекцію про Чорнобиль

Завтра, 14 червня, о 18:30 у Дніпрі відбудеться публічна лекція гарвардського історика професора Сергія Плохія «Chornobyl as a Warning: Nuclear Energy and the Arrogance of Man».

У рамках лекції Сергій Плохій розкриє власний погляд на причини та наслідки Чорнобильської катастрофи. Цій темі присвячена його нещодавня монографія«Чорнобиль. Історія трагедії», яка отримала у 2018 р. британську Премія Бейлі Ґіффорд в галузі документалістики. Лекція проходитиме англійською мовою.

Модеруватиме лекціюінший відомий український історик та виходець з Дніпра, професорАндрій Портнов.Професор історії України в Європейському університеті Віадрина (Франкфурт-на-Одері) та директор мережі дослідників Східної Європи PRISMA UKRAЇNA в Берліні. Викладав у Вільному університеті Берліна, Інституті славістики Університету Гумбольдтів в Берліні, Гельсинському та Базельському університетах, Вільному університеті Брюсселя, SciencesPo Paris та SciencesPo Lyon.

Сергій Миколайович Плохій розпочав карєру історика у Дніпропетровському національному університеті. Зараз він є одним з провідних україністів в світі, професор української історії в Гарвардському університеті, де він також займає посаду директора Гарвардського українського наукового інституту Один з провідних спеціалістів з історії Східної Європи. Член Українського ПЕН-клубу. Автор більше десятка книг з історії України та Східної Європи. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2018).

Вхід вільний. Дніпро, вул.Шолом-Алейхема, 4, Центр «Менора», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», відеозала (3-й поверх, ліфт Б).