Мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з тимчасово повіреною у справах США Крістіною Квін

Мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з тимчасово повіреною у справах США Крістіною Квін

13 червня міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з тимчасово повіреною у справах США Крістіною Квін. Дніпро став першим українським містом, яке дипломатична представниця відвідала після призначення на посаду.

Під час розмови пані Квін наголосила на важливості вільних і чесних виборів до Верховної Ради, що відображають волю українського народу. Зі свого боку, Борис Філатов запевнив тимчасово повірену у справах США у сприянні прозорості процесу. Також очільник міста висловив вдячність американському народу за підтримку суверенітету України. Зокрема йшлося про сприяння з боку міжнародної організації TAPS International LLC, яка допомагає родинам загиблих військових. Як відомо, їхній український офіс розташований саме в Дніпрі.
Також під час спілкування з тимчасово повіреною у справах США Борис Філатов подякував американській українській діаспорі за гуманітарний вантаж із медичним обладнанням для лікарень Дніпра.
Крім цього, мер Дніпра подякував пані Квін за допомогу у створенні першої в Україні Бібліотеки української діаспори імені Джона Маккейна.
Фонд цієї книгозбірні – це колекція книг, журналів українців у Сполучених Штатах Америки про Україну, її історію, громадських, політичних діячів, які видавалися протягом ХХ ст. у США та європейських країнах. Унікальна бібліотека запрацює вже восени – до Дня міста. Тож Борис Філатов запросив Крістіну Квін відвідати відкриття книгозбірні.