На Дніпропетровщині перевіряють системи цивільного захисту населення

На Дніпропетровщині перевіряють системи цивільного захисту населення

Вона триватиме 10 днів.

Протидія техногенній небезпеці, пожежам, екологічним загрозам та злагоджена робота аварійно-рятувальних служб. На Дніпропетровщині розпочалася комплексна перевірка системи цивільного захисту населення. Вона триватиме 10 днів. Про це сповістили під час робочої наради у Дніпропетровській облдержадміністрації.

«На Дніпропетровщині найкраще працює система цивільного захисту населення. У нас відбувається найменше надзвичайних ситуацій в Україні. Такий результат – завдяки злагодженій роботі ДСНС України, облдержадміністрації та всіх служб, які займаються порятунком населення», – зауважив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

Комплексна перевірка триватиме 10 днів. Спеціальна комісія із представників ДСНС досліджуватиме, як у регіоні виконують вимоги законів щодо захисту населення, наскільки успішно між собою взаємодіють представники влади та рятувальники.

Детальну увагу приділять захисту населення в громадах. Зокрема, Варварівській та Криничанській.

«Адміністративна реформа, тобто поява громад, вимагає нових підходів управління цивільним захистом. Ми перевірятимемо, як ці підходи втілюють на Дніпропетровщині. Тобто наскільки органи управління готові протидіяти небезпеці. У результаті ми хочемо надати їм практичні поради щодо ефективної організації цієї роботи», – сказав директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Щербаченко.

Результати перевірки оголосять 27 червня у Дніпрі.