Антинаркотичний флешмоб у Дніпрі

Антинаркотичний флешмоб у Дніпрі

Дніпрян запрошують приєднатися до флешмобу "Я люблю життя. Я кажу наркотикам — ні", який присвячений боротьбі з розповсюдженням наркотичних засобів серед населення. Про це сьогодні, 18 червня, під час прес-конференції повідомили організатори заходу, передає Дніпроград.

Як зазначила в.о. начальника відділу зі зв'язків з громадськістю патрульної поліції області Наталія Очеретяна, поліція все частіше фіксує випадки, коли до вживання наркотиків залучаються неповнолітні мешканці Дніпра. Втім, ця проблема стосується усіх категорій населення.

"Наша задача в першу чергу знизити попит на наркотики. Наш відділ займається профілактикою вживання наркотиків серед дітей, бо якщо поруч немає батьків або поліцейського, дитина в першу чергу має сама сказати "ні" тому, хто пропонує наркотики. Протягом 2018-2019 років патрульна поліція проводила профілактичні заходи у навчальних закладах і охопили понад 10 тисяч дітей", - зазначила Наталія Очеретяна.

Разом із цим, вона додала, що агітації серед дітей недостатньо. Саме тому необхідно проводити й інші масові заходи, на кшталт флешмобу.

"Флешмоб присвячено Міжнародному дню боротьби з наркотиками. Ми будемо проводити захід 23 червня на площі перед ДніпроОДА та у Сквері Героїв. До нас може приєднатися кожен, хто підтримує наші ідеї здорового способу життя. Флешмоб триватиме з 11:00 до 15:00", - розповіла представниця ГО "Рух "Здорова нація" Світлана Вознесенська.