У Дніпрі майже на 70% зменшилася кількість порушень правил посадки та висадки пасажирів на автобусних маршрутах

У Дніпрі майже на 70% зменшилася кількість порушень правил посадки та висадки пасажирів на автобусних маршрутах

У Дніпрі триває системна робота з вирішення проблеми посадки та висадки пасажирів автобусних маршрутів поза зупинками.

Щоб привчити водіїв маршруток дотримуватися правил дорожнього руху у цьому питанні, департамент транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради встановив дорожні знаки, що позначають місце посадки та висадки пасажирів, – додатково до наявних зупинкових комплексів на проспектах Яворницького, Поля, Гагаріна, Пушкіна, Нігояна.

Також постійно проводяться рейдові перевірки за участю представників автотранспортних підприємств. Відповідальна особа протягом дня фіксує порушення з боку водіїв і передає фотофакти до департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради й тих автотранспортних підприємств, де працюють ці кермувальники. Після цього з водіями проводять роз’яснювальну роботу – на базі автопідприємств їм влаштовують заняття щодо дотримання правил дорожнього руху, зокрема посадки та висадки пасажирів виключно на зупинках. Після закінчення лекцій кожен водій складає іспит.

За словами заступника начальника управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Ігоря Швецова, такі рейдові перевірки вже дали позитивні результати: кількість порушень правил посадки та висадки пасажирів на автобусних маршрутах зменшилася майже на 70%.

«Якщо на початку року за місяць на проспектах Яворницького та Гагаріна фіксували близько 280 порушень, то зараз – близько 100. На проспектах Пушкіна та Нігояна фіксуються поодинокі порушення. Щоб повністю вирішити цю проблему, пасажири також мають бути дисциплінованими, не провокувати водіїв підбирати їх у недозволених місцях чи висаджувати там, де вони просять», – сказав Ігор Швецов під час однієї з перевірок 25 червня на площі Героїв Майдану.

Зі свого боку Роман Конопелько, заступник директора з безпеки дорожнього руху ТОВ «АТП 11231», розповів: за декілька годин інспекції зафіксовано шість порушень.

«Водії-порушники зупиняються перед самим світлофором, хоч за декілька метрів є спеціальна зупинка, яка обладнана відповідними знаками. Наше підприємство обслуговує міські автобусні маршрути № 37, 38, 43, 98, 45, 45А, 124А. Саме через цю ділянку вони не проходять. За поточний місяць у нашому підприємстві під час таких інспекцій зафіксовано чотирьох водіїв, які зупинялися поза зупинками. На питання, чому вони це зробили, відповіді дуже різні. Наприклад, «людина махає, чого ж її не підібрати». Загалом дисципліна у цьому питанні повинна бути і серед водіїв – насамперед, і серед пасажирів», – наголосив представник ТОВ «АТП 11231».