Володимир Зеленський взяв під особистий контроль розслідування вибуху на дитячому майданчику в Дніпропетровській області

Володимир Зеленський  взяв під особистий контроль розслідування вибуху на дитячому майданчику в Дніпропетровській області

Розслідування трагедії у Пашеній Балці – під контролем Президента. Діти отримують усю необхідну допомогу – Дмитро Батура

Шестеро дітей, які постраждали внаслідок вибуху на дитячому майданчику у селі Пашена Балка Дніпропетровської області, отримують усю необхідну допомогу. Вони перебувають у дитячій обласній лікарні у Дніпрі. Президент України Володимир Зеленський, який наразі здійснює візит до Канади, взяв ситуацію під особистий контроль. Про це після наради в Дніпропетровській обласній державній адміністрації повідомив т. в. о. голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Батура.

«Нині постраждалим від вибуху надають усю необхідну медичну допомогу. Президент знає про ситуацію і взяв під контроль розслідування трагедії. Вінвважає неприпустимим, коли на смітнику діти знаходять снаряд і граються ним на дитячому майданчику. Глава держави підкреслив, що мають бути з’ясовані всі обставини трагедії та притягнуті до відповідальності винні особи», – наголосив Дмитро Батура.

Найменшому постраждалому п’ять років, найстаршому – 16.

«Двоє хлопців – у реанімації в тяжкому стані. У них – мінно-вибухові травми, проникаючі поранення. Дітей вже прооперували, – повідомив в. о. директора Дніпропетровської дитячої обласної лікарні Олександр Хитрик. – Ще четверо дітей у стані різної тяжкості – у травматології. У них переломи та осколки. Двох із них також прооперували».

Нагадаємо, 1 липня, близько 20:00, у селі Пашена Балка Дніпропетровської області стався вибух. На дитячому майданчику розірвався снаряд, який діти принесли зі смітника, що поруч. Ведеться слідство.

«Глава держави підкреслив, щоповинні бути з’ясовані всі обставини трагедії і притягнуті до відповідальності винні особи»,— сказав Батура.