У Дніпрі розчищають дренажно-паводкову канаву в лісопарку Дружби

У Дніпрі розчищають дренажно-паводкову канаву в лісопарку Дружби

Цього року заплановано очистити близько 10 км дренажних канав по всьому місту.

Третього липня в Дніпрі почали планове очищення дренажно-паводкової канави в лісопарку Дружби. Роботи проводить комунальне підприємство «Гідроспоруди».

За словами головного інженера підприємства Андрія Олефіренка, канава замулена на 30%. Її чистять щороку. Це дозволяє контролювати відведення дощових поверхневих вод з території проспекту Слобожанський, а також запобігати підтопленню прилеглих територій, зокрема садового товариства, що неподалік парку Дружби.

«Крім того, прочистка цієї канави є дуже важливою, оскільки вона ще й стабілізує рівень ґрунтових вод під час танення снігу. В цьому районі їхній рівень є досить високим. Очищуємо кілометрову канаву від мулу та сміття та щоб не було неприємного запаху. Та й взагалі, якщо цього не робити, то заболотиться весь парк. Завершити роботи плануємо до кінця поточного місяця», – розповів головний інженер КП «Гідроспоруди».

Також Андрій Олефіренко додав, що цього року підприємство планує очистити по місту близько 10 км дренажних канав, зокрема Гнилокиш, канаву в сел. Чаплі, а також і ті, що з’єднують випуски магістральних колекторів із р. Дніпро. Нині такі роботи виконані близько на 40%.

«Паралельно в місті проводиться очищення дощоприймальної системи. Із близько 15 тис. дощоприймальних та оглядових колодязів та близько 8,5 км магістральних колекторів промито та очищено вже близько 50%», – сказав представник КП «Гідроспоруди».