У Дніпрі наплели віночків для кохання і проти злих духів

У Дніпрі наплели віночків для кохання і проти злих духів

З використанням 40 трав.

У парку культури та відпочинку Сагайдак в Дніпрі пройшло свято «У ніч на Івана Купала». Цього вечора в парку розважальна програма з розповідями про східнослов’янське свято супроводжувалася традиційним плетінням та запуском віночків на воду, обливанням водою, хороводами, квестом у пошуку «папороті», конкурсами, вікторинами, майстер-класами, а також виступами творчих колективів міста.

Одна із локацій свята – майстер-клас із плетіння купальських віночків. Майстриня Людмила Боброва зазначила: ці віночки мають неабияку силу та гарну енергетику.

«Купальські віночки плетуться із сорока трав. Наприклад, полинь проганяє злих духів, ромашка символізує кохання, васильок – добру душу, радість, щедрість. У цей день трави, вода й повітря мають велику цілющу силу. Дівчина, плетучи власноруч вінок, напитується найблагодатнішою силою енергії. Тому, пускаючи його на воду, вона обов’язково побачить символи своєї долі. Приємно, що багато дівчаток, зокрема й маленьких з мамами, підходять і плетуть купальські вінки», – розповіла майстриня.

На завершення розважальної програми для гостей свята організатори підготували фаєр-шоу, спалення символів свята – Марени та Купала, стрибки через вогнище.