Собака-рятівник Спаркі очолила список українскьких рятувальників у міжнародному рейтингу

Собака-рятівник Спаркі очолила список українскьких рятувальників у міжнародному рейтингу

Спаркі "Шпуня" не тільки має високи бали на міжнародних іспитах за межами України, але знайшла і повернула 14 людей.

Ми не однороразово писали, як бельгійська вівчарка малінуа Спаркі з Павлограду у Дніпропетровській області знаходила загублених людей та тих, що опинилися під завалами. Напередодні Чемпіонату світу собак-рятувальників Міжнародною органиізації рятувальних собак (IRO) оголошен рейтинг кращих собак - рятувальників світу.
Про це на своїй сторінці в Фейсбук написала керівник волонтерської організації "Павлоградський міський центр "Антарес" Спілки "Самарітянин кінологів України", кінолог Лариса Борисенко.

- Ми з бельгійської вівчаркою малінуа Спаркі - волонтерський розрахунок очолили список українських рятувальників (всього у списку 6 відчізняних розрахунків: 4 ДСНС, 2 - волонтери),посівши 12- е місце в рейтингу з пошуку в техногенному завалі і 16-е - з пошуку в природному середовищі.
У вересні цього року ми стартуємо на Чемпіонаті світу IRO у Франції у складі сбірної Спілка "Самаритян кінологів України" (KSBU) і нам дуже потрібна Ваша підтримка! - розказала Лариса Борисенко.

Спаркі "Шпуня" - не тільки має високи бали на Міжнародних іспитах за межами України, але знайшла і повернула 14 людей (3 - живими, 11 - загиблих, у т.ч. з війни - зона АТО/ООС).