Майже півмільони на фінансування соцоб'єктів

Майже півмільони на фінансування соцоб'єктів

На будівництво та реконструкцію важливих соціальних об’єктів Дніпропетровської області виділили 466 млн грн.

На будівництво та реконструкцію важливих соціальних об’єктів Дніпропетровської області виділили 466 млн грн. Фінансування 15 проєктів – з Державного фонду регіонального розвитку. ДФРР – одиніз інструментів розбудови інфраструктури регіону.Про це повідомили в департаменті економрозвитку Дніпропетровської ОДА.

Ці кошти підуть на створення нового освітнього простору у школах та дитсадках, зокрема, Дніпра, Кривого Рогу та Перещепиного Новомосковського району.

За гроші ДФРРбуде зроблена реконструкція обласної офтальмологічної лікарні та відділення постінтенсивного догляду новонароджених обласного перинатального центру.

Крім того, кошти спрямують на будівництво стадіону пляжних видів спорту, реконструкцію залу для боксу та спорткомплексу у Дніпрі, а також на оновлення спортивної інфраструктури у Кривому Розі та Новомосковську.

Серед пріоритетів – і реконструкція парку ім.Мершовцева у Кривому Розі.

Загалом, у Держбюджеті-2019 закладено 7,67 млрд грн Державного фонду регіонального розвитку. За них в Україні профінансують понад 700 проєктів.

Розпорядник коштів ДФРР – Мінрегіон. Їх спрямовують на реалізацію важливих проєктів на місцях, зокрема, будівництво та реконструкцію шкіл, дитсадків, лікарень, спортивних та інших інфраструктурних об’єктів.У такий спосіб регіони отримують більше можливостей і ресурсів на розбудову інфраструктури.

Рішення щодо проектів приймають обласні конкурсні комісії, затверджують міжвідомча комісія при Мінрегіоні та бюджетний комітет Верховної Ради.