Хлопцю, що потрапив у ДТП, ніхто не хотів допомагати

Хлопцю, що потрапив у ДТП, ніхто не хотів допомагати

У Дніпрі на вул. Набережній Перемоги у результаті ДТП мотоцикліст отримав серйозні травми. Але люди не допомогли йому, лише знімали відео і визвали швидку.

У Дніпрі на вул. Набережній Перемоги у результаті ДТП мотоцикліст отримав серйозні травми. Але люди не допомогли йому, лише знімали відео і визвали швидку.Тільки лікар, який побачив ДТП, надав першу допомогу хлопцю.

Про це на свїй сторінці у Фейсбук розповів, ставший свідком, завідуючий відділенням у Дніпропетровському обласному судинному центрі Олег Сергїїв.

«Життя після ДТП може поділитися на до і після. Приблизно 2 години тому став свідком ДТП у Дніпрі біля в’їзду в Бартоломео.

Деталі розслідують фахівці. Постраждалий хлопець приблизно 20 років ,який їхав на мотоциклі-після травми лежав на животі,зі зламанними ногами, відірванними пальцями, з під шлему лужа крові.

Мене вразило, що біля нього стоять біля 20 людей, кудись дзвонять, фотографують, а першу допомогу ніхто не оказує.

Я зупинився і коли підбіг і намагався домогти- почув -«Нетрогайте его. Он же мертвый».

При першому огляді — хлопець не дихав, обличчя було синього кольору. Ми з хлопцями перегорнули його ,зняли шлем, звільнили дихальні шляхи (видвинули вперед нижню щелепу, щоб язик не блокував дихання, видали кровянні сгустки та слиз).

Та були готові до початку штучного дихання-але чуду він сам задихав ,обличчя порозовіло.Десь ще через 5 хвилин після цього підїхала швидка — і дуже швидко і профессійно погрузили потерпілого в реанімобіль та повезли в лікарню Мечникова.

Цім випадковим прикладом хочу показати що,треба все населення обучати елементарним принципам першої допомоги-звільнення дихальних шляхів,зупинка массивної кровотеччі методом накладання жгутів(з любих підручних матеріалів) або методом придавлення ,штучний массаж серця та штучне дихання. Лікарі не завжди опиняються в місті ДТП, тому кожен повинен вміти допомогти постраждалому поки приїде швидка», — написав Олег Сергїїв.