ДТЕК обмежить електропостачання «Міськводоканалу» Кам'янського

ДТЕК обмежить електропостачання «Міськводоканалу» Кам'янського

Причина - борг 112 млн грн за раніше спожиту електроенергію, який так і не погасило підприємство.

ДТЕК Дніпровські електромережі обмежить електропостачання комунальному підприємству Кам'янського - «Міськводоканал». Відключення об'єктів заплановані на 21, 27 і 29 серпня. Причина - борг 112 млн грн за раніше спожиту електроенергію, який так і не погасило підприємство. Про це повідомляєДніпроград з посиланням на прес-службу ДТЕК Мережі.

Як повідомляють енергетики, станом на початок серпня 2019-го КВП Кам'янської міської ради «Міськводоканал» заборгувало енергетикам понад 112 млн грн. Більша частина з них (95,2 млн. грн.) - борги міськводоканалу перед комунальним підприємством Дніпровської обласної ради «Аульський водовід». Цю суму по ланцюжку Аульський водовід заборгував енергетикам за поставлену електроенергію. Відповідно до підписаного раніше меморандуму Кам'янський водоканал зобов'язався виплатити борг перед Аульським водоводом безпосередньо енергетикам, уклавши відповідні договори. Однак з січня 2019-го підприємство припинило виплати.

У нових умовах ринку оператор системи розподілу (ОСР) зобов'язаний обмежити або повністю припинити електропостачання споживачу-боржнику. Це пряма вимога Закону «Про ринок електричної енергії». Тому енергокомпанія змушена ініціювати відключення.

ДТЕК Дніпровські електромережі закликає мера Кам'янського, а також керівництво комунального підприємства вжити заходів для врегулювання ситуації і не допустити відключення.

Відповідальність за наслідки відключення повністю лягає на керівництво підприємства-боржника.