Коли у Дніпрі почнуть закупати нові трамваї

Коли у Дніпрі почнуть закупати нові трамваї

Михайло Лисенко розповів, коли у місті почнуть купувати нові трамваї

У 2020-2021 роках у Дніпро з Німеччини збираються привезти ще близько 80 трамваїв. Купуватимуть нові і старі трамваї. Про це розповів заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко в ефірі програми "Грані" на 34 телеканалі.

З серпня в Дніпрі почали їздити нові трамвайні вагони на 11-му і 15-му маршрутах, які мерія закупила в Лейпцигу.

"Однозначно, місту необхідно закуповувати нові трамваї, але їх ми будемо запускати на тих ділянках, деє можливість повністю замінити трамвайну колію. Швидше за все, це будуть маршрути №1 і №19, бо там шляхи ремонтувати немає сенсу, тільки демонтаж і укладати по-новому”, – зазначив Михайло Лисенко.

А ще нові рейки, на укладання нових рейок в мерії планують брати кредит. Умерії підрахували, що один новий трамвайобійдеться місту близько мільйона євро. Приступити до реконструкції шляхів планують в наступному році, вже готують проектно-кошторисну документацію.

"Замінити один кілометр трамвайної колії коштує 16 мільйонів гривень,в місті 240 км трамвайних колій. Вийде, що на рейки ми витратимо два бюджети департаменту благоустрою і це за умови, що ми не будемо робити дороги, ремонтувати будинки та інше”, – каже заступник мера Дніпра.