Начальник обласної Держекоінспекції систематично вимагав хабарі з автозаправок

Начальник обласної Держекоінспекції систематично вимагав хабарі з автозаправок

За «спокійне ведення бізнесу» та припинення регулярних перевірок автозаправних комплексів посадовці вимагали 1 тисячу доларів США неправомірної вигоди.

Оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області Нацполіції спільно зі слідчими головного управління Нацполіції області та спецпідрозділом «КОРД» за процесуального керівництва військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України викрито злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди з підприємців регіону.

Про це йдеться в повідомленні УЗЕ у Дніпропетровській області у Facebook.

Як було встановлено, інспектори Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області регулярно здійснювали перевірки одних і тих же автозаправок тим самим перешкоджаючи законній діяльності автозаправних комплексів та створювали штучні умови для отримання неправомірної вигоди.

За «спокійне ведення бізнесу» та припинення регулярних перевірок автозаправних комплексів посадовці вимагали $1000 неправомірної вигоди.
Сьогодні, 23 серпня, оперативники УЗЕ спільно зі слідчими ГУ Нацполіції та спецпідрозділом «КОРД» за процесуального керівництва військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України затримали начальника Держекоінспекції – Головного Держінспектора з охорони навколишнього середовища Дніпропетровської області одразу після одержання $1000 неправомірної вигоди. - йдеться у повідомленні.

Фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Слідчі дії тривають