Стан 8-річного хлопчика, який отримав значні опіки, досі вкрай важкий (ВІДЕО)

Стан 8-річного хлопчика, який отримав значні опіки, досі вкрай важкий (ВІДЕО)

Медики борються за його життя.

Медики у Дніпрі борються за життя 8-річного хлопчика, який зазнав опіків на даху багатоповерхівки. Він грав із підлітками на даху багатоповерхівки спалював сміття, коли раптом полум’я перекинулося на одяг, йдеться у сюжеті ТСН.

Мама намагається не плакати над ліжечком сина і тримає його за пальчики, що дивом вціліли. У глибоких опіках більше третини тіла, стан Кирила вкрай тяжкий, він уже витримав кілька операцій. Скільки попереду – лікарі навіть не беруться рахувати.

"Це опік полум’ям, і опік глибокий. Загроза для життя лишається. Дуже велика площа опіків, дуже велика складність хворого", - каже лікар-комбустіолог обласної дитячої лікарні Артем Посунько.


Хлопчик просто бавився біля будинку з підлітками – старшими приятелями. "Я вдома була. Я перед тим розмовляла з Кирюшею, він був у дворі, я його бачила. Прибігли діти і мені повідомили, що дитина прибігла у двір без футболки, обпечена. Вони гралися, і якось під час цього все сталося", - каже мати постраждалого Євгенія Похиленко. Пляшка легкозаймистої речовини та шматки поролону зі старих меблів – іграшки для пустощів діти знайшли просто біля багатоповерхівки. "Бачила, що діти бігають ось тут по стояку. Потім я тільки почула крик. Плач був просто несамовитий. Як можна було додуматися до таких речей – це розуму не зрозуміло", - каже одна з сусідок.

Експерименти із вогнем діти проводили подалі від дорослих – на даху 9-поверхівки. Як вони туди потрапили, тепер з’ясовує поліція. Замок уже змінили на новий, свідків немає:

"У нас у під’їзді зачинено. Жодного разу не бачив, щоби там діти гуляли". Мати звинувачує підлітків у підпалі її Кирила: "Це не діти, це нелюди!" Натомість у поліції ознак, що восьмикласники свідомо нашкодили хлопчику, поки не бачать. Старших дітей вже опитали. "Вони надають свідчення, що це сталось ненавмисно. Вони вирвали шматок поролону. Вони його змочили у легкозаймистій суміші, і одежа хлопчика була у цій речовині, тому вогонь перекинувся на постраждалого", - каже речниця поліції Дніпропетровщини Ганна Старчевська.

Після небезпечних пустощів життя Кирила рятують сотні небайдужих з усієї країни. Мама коштів на дорогі ліки не має. Батько хлопчика помер.

"Наразі витрачено 25 тисяч гривень. Це тільки початок. Препарати одразу почали купувати – те, чого немає в лікарні", - каже волонтер Олександра Сова-Тимощенкова. Хлопчик потроху почав їсти і пити самостійно, але до третього класу, якого так чекав, 1 вересня Кирило не піде. За найкращих прогнозів, після таких опіків дитина пробуде в лікарні щонайменше два місяці.