Екологічна катастрофа: 10-ий день горить сміттєзвалище (ВІДЕО)

Екологічна катастрофа: 10-ий день горить сміттєзвалище (ВІДЕО)

Люди скаржаться на нудоту, головний біль та запаморочення.

У місті Марганці Дніпропетровської області 10-ий день поспіль горить закрите сміттєзвалище. Про це повідомив з місця події кореспондент інформаційного порталу міста Володимир Садиков.

"Екологічна ситуація в місті жахлива. Люди скаржаться на нудоту, головний біль та запаморочення. Щовечора густий дим накопичується в низинах та відчувається нестерпний запах гару, через що дуже важко дихати", – розповідає журналіст.

Декілька днів тому місцева влада звітувала, що пожежа локалізована повністю, а причиною займання стали численні підпали. Хоча 26 серпня, коли пожежа була у розпалі, медіацентр міського виконкому наполягав на тому, що панікувати не варто, оскільки вогнеборці працюють та причину загоряння пов'язували з необережним поводженням з вогнем у районі лісосмуги неподалік від полігону.

"Нахабна брехня місцевої влади призвела до екологічної катастрофи, знищення декілька гектарів білої акації, яка внесена до Червоної книги, забруднення повітря, накопичення шкідливих речовин у навколишньому середовищі", – зауважує Володимир Садиков.

Нагадаємо, 26 серпня сталася масштабна пожежа на закритому з 2011-го року полігоні. Дим від полум'я можна було бачити за декілька десятків кілометрів.

Команда "СтопКору" Марганця вже не один рік веде боротьбу проти використання цього сміттєзвалища, але місцеве комунальне підприємство під прикриттям мера Олени Жадько продовжує звозити сміття на полігон, який час від часу горить.

Стопкор