З чим пов'язана масова перевірка готелів у Дніпрі?

З чим пов'язана масова перевірка готелів у Дніпрі?

Керівництвом ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області було підписано і затверджено наказ та графік проведення перевірок 209 об’єктів, розташованих на території Дніпропетровської області, серед них 74 об’єкти — в Дніпрі.

У Дніпропетровській області почали масово перевіряти готелі та санаторії.Керівництвом ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області було підписаноі затверджено наказ та графік проведення перевірок 209 об’єктів, розташованих на території Дніпропетровської області, серед них 74 об’єкти — в Дніпрі.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook начальник ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

Перевірки пожежної безпеки готелів в регіоні розпочалися з 28 серпня,у Дніпрі — стартували 2 вересня.

"За планом, ми повинні їх завершити до 16 грудня, але маємо на меті це зробити до кінця листопада. На перевірку одного об’єкта передбачено — 2 дні. Акцентуємо увагу на стан електрогосподарства, поведінку з відкритим вогнем, стан електроприладів та ситуацію з курінням в приміщеннях. Також звертаємо увагу на безпечну евакуацію людей з даних об’єктів (наявність шляхів евакуації). І третій напрямок, який ми перевіряємо і який може нести загрозу, це ускладнення гасіння пожежі", — наголосивСергій Старостенко (в.о.начальника Дніпровського міського управління ГУ ДСНС України в області).

Додатково на кожному об’єкті проводяться протипожежні інструктажі. Все це документується, всі матеріали незалежно від того, є порушення чи ні, заносяться в автоматичний інспекторський портал. В середньому на усунення порушень передбачається місяць.

Нагадаємо, 17 серпня в одному з готелів у місті Одеса відбулася надзвичайна ситуація, в результаті чого загинули люди. Цього ж дня було прийнято рішення і винесено доручення прем’єр-міністра про проведення невідкладних перевірок місць відпочинку, оздоровлення людей, готелів.

Керівництвом ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області було підписано та затверджено наказ та графік проведення перевірок 209 об’єктів, розташованих на території Дніпропетровської області, серед них 74 об’єкти — в Дніпрі.