Тримання під вартою замість домашнього арешту за катування дитини

Тримання під вартою замість домашнього арешту за катування дитини

Дніпровський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для жінки, яка підозрюється у катуванні 8-річної дитини.

Дніпровський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для жінки, яка підозрюється у катуванні, незаконному позбавленні волі людини та злісному невиконанні обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування (ч.2 ст.127, ч.2 ст.146 та ст.166 КК України).
Про це повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.
Як повідомлялось раніше, правоохоронними органами встановлено факт домашнього насильства над малолітньою дитиною. Так, 8-річний хлопчик утримувався у помешканні, прикутий металевим ланцюгом за шию до ліжка із зав’язаними очима. Дитину звільнено та надано першочергову медичну допомогу.
Жінці – опікуну дітей – було повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів та судом першої інстанції обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби.
Прокуратура не погодилась з таким рішенням суду та подала апеляційну скаргу, вимагаючи для громадянки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.