Головною проблемою міських фонтанів є недбале ставлення дніпрян, – комунальники

Головною проблемою міських фонтанів є недбале ставлення дніпрян, –  комунальники

На балансі комунального підприємства «Адміністративне архітектурно-будівельне управління» – 12 міських фонтанів. Вони є невід’ємною частиною архітектури, зволожують повітря та освіжають під час літньої спеки.

На балансі комунального підприємства «Адміністративне архітектурно-будівельне управління» – 12 міських фонтанів. Вони є невід’ємною частиною архітектури, зволожують повітря та освіжають під час літньої спеки. Однак головною проблемою фонтанів, за словами комунальників, є недбале ставлення до них містян.

«У Дніпрі дванадцять фонтанів, десять з яких мають чаші, і містяни постійно захаращують їх різним сміттям. Щодня ми вимушені вилучати з води пляшки, пластик, папірці, стаканчики, недопалки. Яскравим прикладом є фонтан «Сцена» біля театру імені Шевченка. Тут постійно знаходяться люди, і все своє сміття вони кидають просто у фонтан, хоч поряд є урни. Хотілося б попросити дніпрян та гостей, щоб вони поводили себе більш свідомо. Ми буквально боремося за красу, чистоту, естетичний вигляд міста, а людям неначе байдуже», – розповів начальник міського КП «Адміністративне архітектурно-будівельне управління» Олексій Прохоров.
Головною проблемою міських фонтанів є недбале ставлення дніпрян, –  комунальники

За словами бригадира машиністів насосних установок Олександра Ільїна, сміття у фонтан біля театру кидає переважно молодь.

«Ми робимо зауваження, однак чи є сенс говорити, якщо у компанії тільки-но випили алкогольні напої. Ще одна проблема – написи на декоративних елементах фонтанів. Ми щодня їх зафарбовуємо, однак вночі їх відновлюють усе ті ж несвідомі містяни», – констатує комунальник.
Головною проблемою міських фонтанів є недбале ставлення дніпрян, –  комунальники

Щомісяця всі міські фонтани почергово миють і чистять згідно з графіком, який затвердив директор департаменту благоустрою та інфраструктури. Комунальники повністю спускають воду, миють дно струминним апаратом високого тиску, чистять усі поверхні щітками. Для дезінфекції води застосовують промислові засоби у нешкідливих для людини концентраціях. Фонтани, в яких використовується вода з річки («Сфера», «Гейзер», «Арка закоханих»), миють двічі на місяць за допомогою промислового пилососа, що прибирає сміття та річковий мул. Година роботи одного фонтана обходиться бюджету міста у 2000 гривень (враховуючи експлуатацію, миття, чищення і частково дезінфекцію), а місяць роботи 12 фонтанів – від 1 млн до 1 млн 200 тисяч гривень.
Борис Філатов про злиття лікарень у Дніпрі: плітки про відмову лікувати дітей, масові звільнення і скорочення відділень є брехнею
Головною проблемою міських фонтанів є недбале ставлення дніпрян, –  комунальники