У Дніпрі посилили перевірки щодо спалювання містянами сухого листя

У Дніпрі посилили перевірки щодо спалювання містянами сухого листя

Вже склали 8 адмінпротоколів і виписали 18 попереджень

У Дніпрі з вересня посилилися перевірки щодо спалювання містянами сухого листя. Інспекція з питань благоустрою вже провела два рейди у трьох районах: АНД, Новокодацькому та Соборному. Саме там знаходиться найбільше приватних секторів. Про це під час пресконференції 9 вересня повідомив начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

«У порівнянні з минулим роком, свідомих громадян стало більше. Багаття, як і раніше, розпалюють, але їх стало суттєво менше. За результатами двох рейдів – 8 адмінпротоколів за порушення статті № 152 та 18 попереджень. Розмір штрафу визначає адмінкомісія, на яку запрошують порушника. Дякуємо містянам за те, що вони свідомо ставляться до своїх сусідів, дітей, у яких є алергія на дим, та до екології, бо це наша спільна справа», – зазначив Руслан Мороз.

Також начальник інспекції з питань благоустрою повідомив, що у районах з багатоповерхівками зараз майже не спалюють листя. Також провели профілактичну роботу з двірниками.

«Із сухого листя, яке залишається після прибирання, можна робити добриво. Якщо люди не хочуть цього робити, вони можуть викинути листя до сміттєвих баків або відвезти на офіційне сміттєзвалище», – каже Руслан Мороз.

У свою чергу старший інспектор пресслужби управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Павло Карманов зазначив, що містяни не часто викликають поліцію, якщо їхні сусіди спалюють листя.

«Може, не хочуть сваритися з сусідами, намагаються самостійно з ними розмовляти та вирішувати це питання. Наразі протоколів складено небагато. Але ми маємо дотримуватися європейської моделі: якщо ваші права порушують, необхідно звертатися до правоохоронних органів», – зазначив Павло Карманов.

Начальник інспекції з питань благоустрою Руслан Мороз наголосив, що перевірки проводитимуться регулярно, тричі на тиждень, але дні постійно змінюватимуться, аби містяни не вдавались до хитрощів.