У Дніпропетровській області попередли про пожежонебезпеку

У Дніпропетровській області попередли про пожежонебезпеку

Тепла і ясна погода призводить до підвищення класу пожежонебезпеки. У зв'язку з цим збільшується небезпека виникнення пожеж в екосистемах, на присадибних ділянках та в лісі, повідомляють у Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.

Тільки за минулу добу (10.09.2019) на території Дніпропетровської області в природних екосистемах виникло 43 пожежі на загальній площі 51 га. Найпоширеніші пожежі в екосистемах - це трав'яні підпали. У більшості випадків причиною загорянь є людський фактор. Громадяни спалюють сміття і торішню траву на своїх городах і присадибних ділянках, а діти підпалюють траву біля доріг і на пустирях. Все це призводить до серйозної пожежі, і під загрозою може опинитися чиєсь життя та житло.

Не забувайте, що причиною виникнення пожежі в лісі чи в екосистемах може бути маленький недопалок, а натомість, щоб боротися з вогнем, необхідні значні людські та матеріальні ресурси.

Якщо ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її підручними засобами: гілками дерев, піском чи водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки - терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!