Справу колишнього правоохоронця, що підозрюється у вбивстві фермера, передано до суду

Справу колишнього правоохоронця, що підозрюється у вбивстві фермера, передано до суду

Справу колишнього правоохоронця, що підозрюється у вбивстві фермера в с. Саксаганське та розбійному нападі на його родину, скеровано до суду. Одного з підозрюваних оголошено у міжнародний розшук. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього працівника виправної колонії, який підозрюється у вбивстві фермера, розбійному нападі на його родину та заволодінні транспортним засобом (ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 та ч.3 ст.289 КК України).

Нагадаємо, подія сталася у грудні 2018 року в с. Саксаганське Криничанського району. Заради легкої наживи четверо громадян, вступивши у попередню змову, проникли до будинку місцевого фермера (Грушки О.Ф.), де в цей час перебували господар та шестеро членів його сім’ї, серед яких двоє немовлят.

Погрожуючи застосуванням насильства, чоловіки зв’язали присутніх та здійснили три постріли по нозі та кисті фермера, після чого нанесли йому численні удари по тілу.

Отримавши коштовності, золоті прикраси та грошові кошти у розмірі 50 000 гривень та 21 000 доларів США, зловмисники нанесли господарю смертельне ножове поранення у грудну клітину.

Далі вони намагалися покинути місце скоєння злочину на автомобілі марки «Lexus LX 450d», яким користувався потерпілий, проте під час руху кермо заблокувалося, тож чоловіки змушені були покинути транспортний засіб.

Наразі справу щодо одного з учасників злочину – колишнього працівника виправної колонії – передано до суду. Днями повідомлено про підозру ще одному учаснику нападу, також його оголошено у міжнародний розшук. Третій підозрюваний тримається під вартою.