Завтра на дорогах України з'являться нові лазерні вимірювачі швидкості (КАРТА РОЗТАШУВАННЯ)

Завтра на дорогах України з'являться нові лазерні вимірювачі швидкості (КАРТА РОЗТАШУВАННЯ)

Додається 17 нових та розширюється 8 існуючих ділянок автодоріг, на яких здійснюватиметься контроль швидкісного режиму за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCAM.

З 19 вересня на дорогах України додається 17 нових та буде розширено 8 існуючихділянок автодоріг (з підвищеним рівнем аварійності), на яких здійснюватиметься контроль швидкісного режиму за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCAM.

На картівказані нові ділянки, на яких вимірюватимуть швидкість приладом TruCAM. Там вони позначені червонимкольором.

Усього для вимірювання швидкості на дорогах країни використовуються 100 таких приладів.

"І ми робимо це не для того, аби притягнути побільше до відповідальності чи назбирати якомога більше штрафів. Наша мета в іншому — попередити це правопорушення й привчити водіїв бути відповідальними на дорозі, — написав на своїй сторінці у Facebook начальник департаменту патрульної поліції Олексій Білошитський. — Наші підходи у цьому процесі незмінні:публікуємо карту з ділянками, де вимірюють швидкість руху; про використання приладів вимірювання швидкості вас повідомлятимуть дорожні знаки, які попереджають про фото- та відеофіксацію порушень;у місцях фіксації порушень буде стояти службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками".

За перевищення швидкості від початку використання приладів (жовтень 2018) патрульні винесли понад 302 тисячі адміністративних постанов.