У мерії Дніпра триває прийом документів на отримання іменних стипендій міського голови

У мерії Дніпра триває прийом документів на отримання іменних стипендій міського голови

У мерії Дніпра триває прийом документів на отримання іменних стипендій міського голови. Заявниками можуть бути особи віком від 14 до 35 років: студенти вишів; учні закладів загальної середньої чи позашкільної освіти, які є волонтерами, членами органів шкільного (учнівського) самоврядування; представники молодіжної ради Дніпра та громадських організацій міста, діяльність яких пов’язана із розвитком молодіжної політики. Найголовніше – мати значні успіхи у громадській роботі, активно сприяти розвитку молодіжної політики у місті, країні та підвищенню національної свідомості населення. Такі досягнення мають бути реалізовані та відзначені у період із лютого по липень 2019 року.

«Дніпро – єдине місто, яке три роки тому запровадило квоти для молодіжних громадських організацій. Загальноприйнята практика по Україні – це все ж таки надання стипендій студентам ВНЗ. А у нашому місті, окрім того, що ми взяли до уваги громадські організації, ми ще додали старшокласників загальної середньої освіти та позашкільної освіти. Адже чітко визначено, що молодь – це люди віком від 14 до 35 років. Усі ми усвідомлюємо, що дитина у 14-ть навчається або у школі, або у закладі профтехосвіти, або у коледжі. Тому давати квоти тільки вишам не зовсім коректно», – зазначила заступниця директора департаменту-начальниця управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання міськради Дар’я Біла.

Комісія визначить 50 стипендіатів, які протягом півроку отримають виплати з міського бюджету. Представники університетів, академій, інститутів та молодіжної ради міста отримають 25 стипендій; коледжів, технікумів, закладів професійної освіти – 10; члени громадських організацій, діяльність яких пов’язана з розвитком молодіжної політики міста, – 10 стипендій, а вихованці закладів середньої та позашкільної освіти – 5.
Для перших загальна сума стипендії становитиме 11 тис. грн за 6 місяців. Стільки ж отримуватимуть представники громадських організацій міста. Для студентів коледжів, технікумів, професійно-технічних училищ виплати дорівнюватимуть 8 тис. 400 грн, а для вихованців закладів середньої та позашкільної освіти – 7 тис. 900 грн.
Стипендіатка, представниця молодіжної ради Дніпра Ганна Самойленко каже, що подавати документи на отримання іменної стипендії міського голови потрібно обов’язково – попри сумніви та страх.

«Стипендія є гарною можливістю для молоді, щоб не тільки мотивувати себе власними цілями, це ще й грошова винагорода за те, що ти робиш для міста та його мешканців. Хочу сказати, що багато молодих людей навіть не думають подавати документи, бо бояться не пройти. Але краще спробувати і знати, що ти все зробив для отримання стипендії, ніж не спробувати, а потім про це шкодувати. Особисто я двічі подавалася. Коли першого разу не пройшла, то все спокійно обміркувала, подумала, щоб я ще могла зробити корисного для міста та його мешканців. І от цього разу я стала стипендіаткою. Дуже дякую Дніпровській міській раді, управлінню молоді та міському голові за таку можливість», – розповіла Ганна Самойленко.

Прийом документів триватиме до 7 жовтня. Їх слід подавати до управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради (просп. Д. Яворницького, 75, каб. 317, тел.: 745-03-95). Більше інформації – насторінці управління у соціальній мережі «Facebook».