Борис Філатов розповів, яким буде бюджет Дніпра у 2020 році

Борис Філатов розповів, яким буде бюджет Дніпра у 2020 році

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, що прогнозувати муніципальний бюджет до прийняття державного – важко. Наразі мер передбачає два варіанти розвитку подій.

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, що прогнозувати муніципальний бюджет до прийняття державного – важко. Наразі мер передбачає два варіанти розвитку подій. Про це він повідомив в ефірі програми «Грані» на «34 телеканалі».

«Проблеми, пов’язані з бюджетом, виникають щороку. Для Дніпра це особливо гостро, тому що ми бюджетоутворювальний регіон. Якщо називати речі своїми іменами, то щоразу посадовці з Києва хочуть нас пограбувати. Мені зараз важко говорити, на які показники ми вийдемо. Є два сценарії: оптимістичний та песимістичний. Оптимістичний про те, що ми залишимось на показниках бюджету цього року і у 2020-му. Якщо кажемо про песимістичний: у нас збираються забрати «акцизи», нам збираються не давати фінансування на зарплатню вчителів – це мільярди, і це не витримає жоден бюджет. Є проблеми з реверсною дотацією, є питання із земельним податком. Якщо ухвалять песимістичний сценарій, то бюджет розвитку Дніпра становите 2 млрд грн. А ми ще обслуговуємо кредити, пов’язані з закупівлею тролейбусів, оновленням транспортної інфраструктури. У нас залишаться гроші квіточки висаджувати. Це велика системна проблема. Зараз ми намагаємося передбачити у бюджеті Дніпра на наступний рік тролейбус на ж/м Перемога-6, електробус до Придніпровська. Якщо нам уріжуть бюджет, я вийду до містян з відкритим зверненням, аби з цими питаннями вони тепер зверталися до Верховної Ради, що ухвалювала проєкт бюджету», – розповів Борис Філатов.

Водночас міський голова Дніпра повідомив, що діалог із керівництвом держави є.

«Ми ведемо разом з Асоціацією міст, з Міністерством фінансів, з Кабміном достатньо конструктивні переговори. Нещодавно мені повідомили, що при Голові Верховної Ради буде створено раду з питань місцевого самоврядування – консультативно-дорадчий орган, до якого мені запропонували увійти. Дискусія триває», – зазначив Борис Філатов.