Дніпрянка отримала нагороду Олімпійського комітета

Дніпрянка отримала нагороду Олімпійського комітета

Дніпрянку Ярославу Магучіх відзначив Сергій Бубка

8 жовтня в Олімпійському домі відбулося традиційне вшанування найкращих спортсменів та тренерів місяців. Свої заслужені нагороди отримали лауреати травня та вересня. Ними стали переможниця першого етапу престижної серії змагань з легкої атлетики «Діамантова ліга» у секторі стрибків у висоту Ярослава Магучіх та її особистий тренер Тетяна Степанова, чемпіон світу з греко-римської боротьби Жан Беленюк та його тренер, старший тренер збірної України з греко-римської боротьби Володимир Шацьких відповідно.

«І для Ярослави, і для Жана цей сезон видався дуже успішним», - відзначив під час заходу Сергій Бубка.

Він нагадав про блискучі здобутки 18-річної легкоатлетки вже на дорослому рівні: «На сьомому етапі «Діамантової ліги» в американському Юджині вона подолала планку 2 метри, ставши наймолодшою легкоатлеткою, якій підкорилася така висота. Доха дійсно стала для Ярослави щасливим місцем: мені було дуже приємно буквально тиждень тому на власні очі побачити її неймовірний виступ на чемпіонаті світу, де наша спортсменка виборола звання віцечемпіонки світу й встановила світовий рекорд U20, підкоривши «висоту» в 2,04 метри».

Нагадаємо, що за поданням НОК України Ярослава номінована на премію Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) «Найкращий літній європейський юний спортсмен-2019». Вона потрапила у 5-ку фіналістів й 26 жовтня під час проведення Генеральної асамблеї Європейських Олімпійських Комітетів відбудеться фінальне голосування НОКів Європи.

Президент НОК України привітав із визнанням найкращих тренерів місяців, зокрема: Тетяну Степанову та Володимира Шацьких.

Зі свого боку, лауреати спортивних місяців, керівники Федерацій та ЗСУ висловили щирі слова вдячності НОК України на чолі з Сергієм Бубкою за високі визнання та постійну підтримку.

«Мені було дуже приємно отримати звання найкращої спортсменки місяця в Україні. Ця відзнака лише мотивує на нові досягнення. Завжди приємно, коли твою працю, твої високі результати цінують. Будемо працювати далі й готуватися до Токіо-2020», - сказала Ярослава Магучіх.

Жан Беленюк додав: «Ще раз вітаю нашу юну зірку – Ярославу Магучіх й хочу відзначити, що моєю головною метою знаходження в Верховній Раді було й залишається - сприяння забезпечення гідних умов для підготовки та гарних виступів во славу України саме таких талановитих українських спортсменів, які демонструють високі результати на міжнародній арені й прославляють рідну країну у світі. Буду робити все можливе, щоб бути максимально ефективним та корисним на обох поприщах - у спорті і у політиці, які для мене є рівноцінними».