"ArcelorMittal Кривий Ріг" побудує онкоцентр за 400 мільйонів

"ArcelorMittal Кривий Ріг" побудує онкоцентр за 400 мільйонів

Президент Володимир Зеленський заявив про досягнення компромісу з комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" - компанія побудує у місті онкоцентр. Про це він сказав під час прес-марафону.

"Вони офіційно ставили позицію, але ми знайшли якісь рамки - станом на зараз. Тому що, можливо, щось зміниться, я не знаю. На 400 млн грн ми підписали папір - вони мають побудувати онкоцентр", - зазначив президент.

За його словами,"ArcelorMittal Кривий Ріг" також повинні будуть вкладати гроші в ліки проти онкології з тих грошей, які вони виводили як дивіденди.

Нагадаємо:

Після публічних звинувачень від представників нової влади компанія ArcelorMittalпогодиласьінвестувати 400 мільйонів гривень у будівництво онкоцентру у Кривому Розі.

20 липня співробітники СБУ провелиобшуки на ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Вони також заблокували проект введення в дію машини безперервного лиття заготовок №3, вартість якого разом із МБЛЗ №2, яке вже проходить гарячі випробування, становить 140-150 млн дол.

Разом із тим, секретар РНБО Олександр Данилюк на своїй сторінці вFacebook, коментуючи обшуки на "АрселорМіттал", назвав їх "тривожним викликом".

Безпосередньо перед обшуками президент ВолодимирЗеленський розкритикував підприємствоза шкоду екологічній ситуації в регіоні і закликав надати фінансову підтримку постраждалим через шкідливі викиди особам.

17 липня СБУ порушила кримінальну справу стосовно підприємства за ст. 441 КК - "екоцид", яка передбачає позбавлення волі на строк від восьми до 15 років.

22 липня в. о. глави СБУ Баканов звинуватив менеджмент "ArcelorMittal Кривий Ріг" у недбалому використанні інвестицій Лакшмі Міттала.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" заперечувало звинувачення на свою адресу з боку СБУ і заявляло про збитки в 1 млн дол за підсумками цього місяця через вимушену зупинку пуско-налагоджувальних робіт на машині безперервного лиття заготовок №3 після обшуку СБУ 20 липня.

8 серпня топ-менеджери "ArcelorMittal Кривий Ріг" зустрілися з президентом Володимиром Зеленським та представниками Офісу президента ідомовилисьпро збільшення інвестицій у сферу захисту довкілля, натомість СБУ розморозить інвестиційний проект компанії на 150 мільйонів доларів.

Економічна правда