Молодіжна рада Дніпра ініціювала збір речей для судентів гуртожитку "Дніпровської політехніки"

Молодіжна рада Дніпра ініціювала збір речей для судентів гуртожитку "Дніпровської політехніки"

Також студентів забезпечили триразовим харчування, а невдовзі вони отримають матеріальну допомогу від 2 500 гривень.

У мерії Дніпра ініціювали додатковий збір речей для щоденного користування та облаштування кімнат студентам гуртожитку № 2 «Дніпровської політехніки». Студентам вже надали ліжка, матраци, шафи та інші необхідні меблі, а ще пральні засоби та речі першої необхідності. Також студентів забезпечили триразовим харчування, а невдовзі вони отримають матеріальну допомогу від 2 500 гривень. Та оскільки це бюджетні кошти, на їх виділення потрібен час.

«Міський голова дав завдання матеріально допомогти тим студентам, які проживали у гуртожитку. Наразі керівництво «Дніпровської політехніки» збирає списки студентів і документи, аби ми могли переказати ці кошти. Розмір виплат – від 2 500 гривень. Оскільки студентів відселяли дуже швидко, більшість залишила свої речі у кімнатах, дехто взагалі виходив на вулицю у капцях. Тож ми вирішили звернутися до мешканців Дніпра по допомогу», – сказав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

Коли студенти зможуть повернутися до гуртожитку залежить від висновків надзвичайної комісії. Поки ж їм треба облаштуватись у помешканнях, де вони зараз проживають.

«Молодіжна рада Дніпра спільно з молодіжним центром ініціює збір необхідних речей, який відбуватиметься 12 та 13 жовтня на першому поверсі Дніпровської міської ради. Ми просимо всіх містян не залишатися байдужими та приносити найнеобхідніше для студентів. Збір триватиме з 9:00 до 19:00 у суботу та неділю», – сказав голова молодіжної ради Дніпра Артем Трапезніков.

Представниця ради студентів Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Каріна Рутус подякувала міській раді за ініціативу та додала, що мерія намагається забезпечити студентів всім необхіднім, та допомога від мешканців зайвою не буде.

«Приносити речі можна і у другий корпус Національного технічного університету «Дніпровська Політехніка» – перший поверх, актова зала. Там знаходитимуться люди протягом всіх вихідних», – сказала Каріна Рутус.

Речі, які необхідні у першу чергу: подушки, ковдри, постільна білизна, взуття, шкарпетки, ліки проти застуди, посуд, рушники, косметичні та гігієнічні засоби, губки, рідини для миття посуду, пральні порошки.

ПРОХАННЯ: УЖИВАНІ РЕЧІ НЕ ПРИНОСИТИ!

Отримати додаткову інформацію щодо кількості засобів, розміру речей та взуття можна, зв’язавшись із головою студентської ради гірничого факультету Вадимом Сорокою за телефоном: 099 238 72 93.