Борис Філатов розповів про реальний стан критичної інфраструктури та житлового фонду Дніпра

Борис Філатов розповів про реальний стан критичної інфраструктури та житлового фонду Дніпра

Критична інфраструктура впливає безпосередньо на життєзабезпечення міста та муніципальне господарство. По всій країні вона є застарілою та зношеною, і Дніпро — не виняток.

В якому стані насправді перебувають мости, шляхопроводи, житловий фонд і підземні комунікації міста мер Дніпра Борис Філатов розповів у дев’ятому випуску авторської передачі на своєму youtubе-каналі.

«Ми розуміємо, що ці проблеми накопичувалися десятиліттями і ніколи взагалі не вирішувалися. Вони поступово наздоганяють не лише нашу територіальну громаду, але і всю країну. Не знаю, в яких цифрах це можна порахувати в місті. Це навіть не сотні мільйонів гривень. Це реально мільярди», — сказав Борис Філатов в одному з коментарів до авторської передачі.

Разом з цим, у Дніпрі близько 600 будинків, вік яких більше ніж сто років. Є також проблема з хрущовками, а 80 % житлового фонду міста взагалі зведено на стрічкових фундаментах. Тоді забудовники не повністю враховували складну геологію Дніпра. Крім цього, за словами Бориса Філатова, на інвентаризацію підземних мереж місто витратило три роки. А до цього подекуди не мали уявлення – де які труби прокладено.

Подивитисяпрограму «Запитай Філатова» можна тут.