Дніпро стабільно тримається в лідерах рейтингу «ProZorro. Продажі»

Дніпро стабільно тримається в лідерах рейтингу «ProZorro. Продажі»

За підсумками третього кварталу Дніпро стабільно тримається в лідерах у рейтингу міст «ProZorro. Продажі», посідаючи другу позицію. Про це під час пресконференції повідомив голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв.

25 жовтня опубліковано оновлений рейтинг українських міст, що найбільш активно використовують систему «ProZorro. Продажі».

«Дніпро протягом цього року тримався у п’ятірці лідерів з використання системи «ProZorro». Оцінювання відбувалося за чотирма показниками: мала приватизація, оренда нерухомості, продаж майна та оренда тимчасових торгових місць, а також загальна кількість транзакцій, які відбуваються в системі «ProZorro». Уже другий квартал Дніпро посідає другу позицію в загальноукраїнському рейтингу. У використанні системи відбувається стале зростання за обсягами коштів, що отримує міський бюджет за результатами малої приватизації. Так, Дніпро провів 43 аукціони та заробив до бюджету 44 млн грн, з яких 43 – склав дохід від малої приватизації. Ще 6,1 млн на місяць місто заробило від прав з розташування тимчасових споруд. Я думаю, що у четвертому кварталі цей показник повинен зрости. Попереду великі свята і буде відкрито багато тимчасових торгових місць», – розповів Станіслав Жолудєв.

Лідером у третьому кварталі став Львів. У нього продажі зросли більш ніж на 68 % – дохід міста склав 171 млн грн. Третє місце вперше посів Київ. Столиця провела 45 аукціонів і поповнила бюджет на 87 млн грн.

П’ятірку лідерів замикають Чернівці та Червоноград. Маріуполь, який був лідером у другому кварталі, опустився на 6 місце. Харків розташувався на 7-му, Вінниця – на 10-му.

Так, міста завдяки використанню системи «ProZorro» заробили для власних бюджетів 332 млн грн і 310 з них – завдяки малій приватизації. Це найбільш потужне джерело додаткових надходжень у 2019 році.

«Сподіваюся, що і надалі ми знаходитимемося у топі цього рейтингу і цьому є багато передумов. Дніпро здатен посідати не тільки другу позицію, а й першу, оскільки він достатньо динамічно розвивається. Має багато проєктів, інновацій, в тому числі у розвитку малого та середнього бізнесу та партиципаторних бюджетів», – додав Станіслав Жолудєв.

Нагадаємо, що Дніпро одним із перших приєднався до системи «ProZorro. Продажі». Це відбулося у жовтні 2017 року за власним бажанням міста (на той час цього не вимагав жоден закон).

Дніпро стабільно тримається в лідерах рейтингу «ProZorro. Продажі»