В одній зі шкіл Дніпра зник опалювальний котел за 1,5 мільйона гривень (ВІДЕО)

В одній зі шкіл Дніпра зник опалювальний котел за 1,5 мільйона гривень (ВІДЕО)

У Вальдорфській школі в Дніпрі мала би бути встановлена опалювальна котельня. Ба більше! Згідно з документами, вона там вже давно стоїть і працює. Однак реальність виглядає дещо по-іншому. Про те, що навчальний заклад залишився без котельні, розповів з місця голова ГО "Стоп Нелегал" Денис Шинкаренко.

В одній зі шкіл Дніпра зник опалювальний котел за 1,5 мільйона гривень (ВІДЕО)
Замість котельні активісти знайшли лише купку листя Фото: скриншот

"Відповідно до документів, тут мала б стояти котельня, на зведення якої було виділено до 3 мільйонів гривень. Ми приїхали на місце за адресою й побачили, що за фактом її тут просто немає. Зазначу, що люди сплачують кошти на обслуговування неіснуючої котельні. Можливо, її поставили, а потім вкрали? За цим фактом ми викликали на місце події патрульну поліцію", – розповів він.

Активіст також додав, що разом із головою відокремленого підрозділу ГО "Стоп корупції" в Дніпрі Артемом Мирошниченком поспілкувався з директоркою школи, яка запевнила, що на території навіть місця для котельні передбачено не було.

"За словами пані Ольги, котельню дійсно планували зводити, однак для неї не було місця. Водночас щороку приходять співробітники КП та запитують про обслуговування і щоразу здивовані йдуть", – додав Шинкаренко.

В одній зі шкіл Дніпра зник опалювальний котел за 1,5 мільйона гривень (ВІДЕО)
У школі № 128 котельню встановили, однак вона не працює Фото: "СтопКор"

Він також зазначив, що у сусідній школі № 128 ситуація дещо інша – котельню встановили, однак вона просто не працює. Активіст зауважив, що котли перебувають на балансі райради.

Зазначимо, що активісти чекали на поліцію понад 2-х з половиною години. Правоохоронці так і не приїхали, тож правозахисники змушені наразі звернутись до центрального управління.

Нагадаємо, у 2016-му, Дніпровська міська рада вирішила встановити 22 твердопаливні котельні в школи й садочки міста. Загальна сума проєкту – 33 мільйони. Придбати котельні вирішили у підприємства, що належить колишній дружині депутата міськради – В’ячеслава Мішалова – Олені. До речі, саме пані Олена Сусідка-Мішалова є власницею "Конкорд банку", який навіть відкрив кредитну лінію на фінансування цього проєкту.

Ба більше, без проведення будь-якого тендеру підрядником на встановлення та обслуговування цих котелень стала фірма "Майстер-Буд", яка належить батьку В’ячеслава Дмитру і вже неодноразово фігурувала в корупційних скандалах.

І це не єдина родинна афера сімейства. Завдяки безальтернативним торгам в усіх 160-ти школах Дніпра підряд на забезпечення Інтернет-зв’язком отримала фірма "Інтелект Дніпро Телеком", яка тісно пов'язана з колишнім посадовцем Мішаловим. У чому полягає афера – раніше вже розповідали журналісти “СтопКору”.