Борис Філатов розповів, що Дніпро може втратити 1,5-2 млрд (ВІДЕО)

Борис Філатов розповів, що Дніпро може втратити 1,5-2 млрд (ВІДЕО)

На скільки може «схуднути» бюджет Дніпра 2020, які загальноміські проєкти через це доведеться згорнути, коли та чим завершиться децентралізація та яка подальша доля Кодексу місцевого самоврядування. Про «точки напруги» у взаємодіях місцевих влад із центром, чи зростатимуть тарифи на комірне та проїзд у громадському транспорті.А також про пріоритети міської влади на 2020 рік, відверті відповіді на запитання містян і рецепт відновлення рівноваги після спілкування з депресивними чиновниками.

Про все це міський голова Дніпра Борис Філатов розповів уінтерв’юпрограмі «Грані» на 34 каналі.

Щодо бюджету Дніпра, який може недоотримати вагому частину коштів, мер пояснив, що точної суми немає, алеприблизноце - 1,5-2 млрд гривень.

"С премьер-министром встретились мэры городов. Да, мы хорошо и тепло поговорили, но мы не видим до сих пор цифр. Если говорить о том,на сколько нас ограбят, у Днепра это будет где-то 1,5, может, 2 млрд. И если єто будет так, то жители ж/м Победа должны знать, что троллейбуса на 6-ю Победу просто не будет", - зазначив Борис Філатов.

Так, коментуючи ситуацію с тарифами на тепло, він сказав, що згідно представленому у другому читаннібюджету України на 2020-йрік, членыуряду зазначили, що невартобоятися підвщення тарифів, тому ще у кошторисі держави є кошти для субсидій.

“У нас в городе есть ситуации, когда одни платят по одному тарифу, а другие – по другому. Но процедура утверждения тарифов остается неизменной. Его утверждает НКРЕ. Почему у нас в городе разница в тарифах? Да потому, что при смене власти НКРЕ, грубо говоря, не функционировал. Только пару дней назад они выбрали нового руководителя. Как только они соберутся, то утвердят единый тариф по городу”, - зазаначив Борис Філатов.

Інтерв’ю міського голови Дніпра Бориса Філатова програмі «Грані» 34 каналу можна передивитися за посиланням:https://youtu.be/IZJieL6o3Lk