У Дніпрі слухачі Університету третього віку приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту

У Дніпрі слухачі Університету третього віку приєдналися до написання Всеукраїнського радіодиктанту

Уперше акція пройшла у 2000 році, її приурочили до Дня української писемності та мови.

У п’ятницю, 8 листопада, по всьому світу долучились до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Уперше акція пройшла у 2000 році, її приурочили до Дня української писемності та мови. У написанні диктанту взяли участь і дніпряни, зокрема, 131 слухач Університету третього віку.

«Уже другий рік поспіль слухачі соціального проєкту «Університет третього віку» приєднуються до написання радіодиктанту. Торік в акції взяли участь лише 38 слухачів, цьогоріч – втричі більше. І це не дивно, бо у нас з’явилися напрями «Українознавство» та «Українська мова», які зараз дуже популярні. У 2018 році було лише 162 слухачі цих напрямів, а цього року – вже близько 1000», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

Людмила Казначеєва відвідує Університет третього віку вже декілька років. Каже, що ніколи не вивчала українську мову, але вирішила перевірити себе, написавши диктант.

«У школі ми не вивчали українську мову, але я потроху читала українською, тож мову розумію. Сьогодні я вирішила себе перевірити. Якщо помилок буде багато, то хочу записатися на курс української мови в Університеті третього віку», – зазначила слухачка.

Людмила Площенко – учасниця соціального проєкту з першого дня його заснування. Вона також вирішила приєднатися до написання Всеукраїнського диктанту. Каже, що хоче вивчити українську мову, бо у шкільній програмі її не було.

«Були часи, коли українську мову забороняли, не вивчали, тож не всі мої однолітки добре її знають. Але зважаючи на те, скільки нас сьогодні тут зібралося, я радію. Я вже другий рік поспіль пишу цей диктант, торік робила помилки в орфографії. Цього разу цікаво побачити свої помилки та попрацювати над ними в Університеті третього віку», – зазначила Людмила Площенко.