Комунальники готують дощоприймачі до зими

Комунальники готують дощоприймачі до зими

Щодня на вулицях Дніпра щонайменше три механізовані бригади комунального підприємства «Гідроспоруди» чистять дощоприймачі на найпроблемніших ділянках. Протягом найближчого тижня робочі бригади проведуть їх профілактичне чищення по всьому місту перед зимою. Розпочали з тих, які найшвидше забруднюються.

«На вулиці Калиновій, де понад 100 дощоприймачів, роботи проводять на ділянці між вулицями Янтарною та Образцова. До зими готують і проспект Поля. Відразу дві бригади нещодавно розпочали його розчищення знизу, від найпроблемніших дощоприймачів. Чим чистішими вони будуть, тим легше буде відчищати їх від снігу та льоду взимку», – розповів заступник директора КП «Гідроспоруди» Дніпровської міської ради Михайло Ступак.

Кожний дощоприймач комунальники чистять декілька разів на рік, особливо у низьких місцях, куди потоки зносять найбільше сміття. Восени ситуацію погіршує опале листя, яке забивається у решітках і перешкоджає відтоку води.

«Дістатися до стоків непросто – чистимо за допомогою техніки, але іноді доводиться вручну розбивати спресовану землю. Якщо колодязь сильно забитий сміттям, листям, пластиком, то на його розчищення може піти година та навіть більше, але у середньому пів години вистачає. Буває так, що своїми силами розчистити дощоприймач не вдається, тоді викликаємо нашу аварійну машину, яка промиває трубопровід під тиском», – розповів співробітник КП «Гідроспоруди» Андрій Киптильний.

Після обробки дощоприймачів на Калиновій і проспекті Поля комунальники переїдуть на Воронезьку, Донецьке шосе, проспекти Пушкіна і Святослава Хороброго.