У Дніпрі інспекція перевірить як поводяться з тваринами у цирку

У Дніпрі інспекція перевірить як поводяться з тваринами у цирку

Зокрема, йдеться про цирк братів Гертнер, який нещодавно розпочав свою програму в місті.

Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області перевірить Державний цирк у Дніпрі щодо неналежного поводження з тваринами. Зокрема, йдеться про цирк братів Гертнер, який нещодавно розпочав свою програму в місті.

Про це повідомили в прес-службі інспекції, передає Дніпроград.

"На адресу Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області надходять численні звернення від небайдужих громадян щодо того, що у Дніпровському державному цирку розпочато програму скандально відомого німецького цирку братів Гертнер, оскільки ця програма складається із виступів за участю екзотичних та рідкісних тварин (слонів, кенгуру, коней, мавп, собак тощо). Також, заявники скаржаться на те, що в діяльності даного пересувного цирку неодноразово були виявлені грубі порушення умов утримання та жорстоке поводження з тваринами", - зазначають в екоінспекції.

Громадян хвилюють наступні порушення умов утримання і використання диких тварин:
1. Тварини не мають контакту з природним середовищем, що є порушенням ст.ст. 7, 8 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".

2. Тварини знаходяться замість вольєрів у клітках, при утриманні тварин не дотримуються норми мінімальних площ, вірогідно відбувається накопичення паразитів та інших патогенів.

3. У виставах беруть участь тварини пересувного звіринця, що заборонено статтею 25 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".

В екологічній інспекції повідомили, щопогодження наразі чекаютьузгодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на території Державного підприємства «Дніпровський державний цирк».

В разі отримання погодження буде проведено перевірку в рамках діючого законодавства України.