Розбійний напад на аптеку: на пошуки нападника виїхав кінолог з собакою

Розбійний напад на аптеку: на пошуки нападника виїхав кінолог з собакою

13 листопада близько 19-ї години до поліції Нікополя надійшло повідомлення, що до однієї з аптек міста зайшов чоловік у масці та став погрожувати фармацевту ножем. Він розбив скляну вітрину та забрав з каси 2 тис. гривень. Потім втік з місця злочину.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області.

Поліцейські розпочали оперативно-розшукові заходи. Також на місце злочину виїхав кінолог зі службовим собакою Річем. Пес взяв слід від аптеки та близько кілометра вів кінолога у напрямку одного з магазинів.

Злочинця затримали через декілька годин після вчинення злочину в районі автовокзалу.

Працівники кримінальної поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 40-річний місцевий мешканець, раніше судимий. Чоловік визнав свою провину. Також правоохоронці вилучили у нього знаряддя злочину та 720 гривень. Більшу частину награбованих коштів він уже встиг витратити.

Наразі зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.