У Дніпрі намагаються зберегти будинок-пам'ятку на Липинського

У Дніпрі намагаються зберегти будинок-пам'ятку на Липинського

Вже виявлено балансотримача будівлі

Будівля по В'ячеслава Липинського, 14 — памятка архітектури місцевого значення, яку давно пора привести до ладу. Але ніякі роботи неможливі, поки не визначено власника. Наразі стало відомо, що памятка перебуває на балансі Державного підприємства по торгівлі та постачаннюМіністерства освіти і науки України.

Про це на своїй сторінці у FacebookнаписалаНадія Лиштва, начальник управління вУправління з питань охорони культурноі спадщини Дніпровськоі міськоі ради.

"До Управління часто надходять звернення щодо приведення будівлі по В'ячеслава Липинського, 14 (памятка архітектури місцевого значення) до належного стану, при цьому довгі роки взагалі було невідомо кому належить ця будівля (форма власності). За місяці листування, в тому числі й до Верховної ради, було з'ясовано, що памятка перебуває на балансі Державного підприємства по торгівлі та постачаннюМіністерство освіти і науки України. Зараз ведеться жваве листування з Міністерством та телефонні консультації з їх спеціалістами, оскільки зазначене ДП не зазначило у своєму реєстрі, що вони користуються (та у них на балансі) ця будівля-пам'ятка. Приємно було почути від співробітниківМіністерство освіти і науки Українинебайдужість у цьому питанні", — написала вона.