До Дніпра повернули собак, яких вивезли у харківський Центр поводження з тваринами

До Дніпра повернули собак, яких вивезли у харківський Центр поводження з тваринами

28 листопада до Дніпра повернули собак, яких вивезли у харківський Центр поводження з тваринами. Тепер пси прилаштовані у КП «Зооконтроль» Дніпровської міської ради.

Нагадаємо, до заступника мера Михайла Лисенка звернулися представники зоозахисних організацій.

За їх інформацією, співробітники харківського притулку, де ймовірно вбивають тварин, минулого тижня приїхали до Дніпра і виловили 25 собак на території підприємства «Інтерпайп». Підприємство попередньо провело тендер на вилов і стерилізацію тварин, яке виграв приватний підприємець. Пізніше виявилося, що підприємець відправив тварин у харківське КП.

«Сьогодні ми приїхали до Харкова. Ми заберемо усіх 25 собак і відвеземо їх на територію міста Дніпра. Вони будуть стерилізовані і щеплені від сказу. Буде також проведена санітарна обробка і чипування. Надалі волонтери взяли зобов'язання їх прилаштувати. Ми самі зі своїми собаками впораємося! Ми завжди стовідсотково влаштовуємо тварин, включаючи агресивних», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Водночас директор з фінансів та економіки дніпровського підприємства Денис Морозов запевнив, що компанія планує допомагати КП «Зооконтроль».

«Ми відреагували на інформацію активістів про те, що притулок у Харкові поганий. І повертаємо тварин до Дніпра для розміщення
їх у притулку в Дніпрі. Нам не байдужа доля цих тварин. Ми - промислова
компанія, яка сплачує податки, забезпечує робочі місця, ми добре розуміємося на виробництві. Але ми не є експертами в питанні утримання тварин", - зазначив Денис Морозов.

В компанії зазначили, що збираються придбати цифровий УЗД апарат.
У свою чергу заступник мера Михайло Лисенко звернувся до усіх дніпрян: «Якщо у когось виникає проблема з безпритульними тваринами, будь ласка, ви можете звернутися до КП «Зооконтроль», яке надає послуги широкого спектра», – повідомив представник мерії.

Поки собакам не знайдуть родини, вони перебуватимуть у притулку КП «Зооконтроль». Утримувати їх зобов’язалось підприємство, на території якого тварини були раніше.