У Дніпрі завершили заплановані на 2019 рік капітальні ремонти світлофорів

У Дніпрі завершили заплановані на 2019 рік капітальні ремонти світлофорів

Після капітального ремонту на одному з найнебезпечніших перехресть – вулиць Генерала Пушкіна і Запорізького шосе – нанесли нову розмітку та розмістили дорожні знаки.

У Дніпрі завершили заплановані на 2019 рік капітальні ремонти світлофорних об’єктів на перехрестях з інтенсивним рухом. На чотирьох найскладніших з них встановили острівки безпеки з колесовідбійними оцинкованими брусами.

«Цьогоріч ми відремонтували 7 світлофорних об’єктів. На кожному встановили оцинковані опори, нові дорожні знаки, а також світлодіодні світлофори для автомобілів і пішоходів, нанесли дорожню розмітку. На пішохідних переходах всюди встановили LED-світильники», – розповів виконувач обов’язків директора комунального підприємства «Дніпродорсервіс» Дмитро Герасимов.

Після капітального ремонту на одному з найнебезпечніших перехресть – вулиць Генерала Пушкіна і Запорізького шосе – нанесли нову розмітку та розмістили дорожні знаки. Встановили світлофори для автомобілів та світлофори з таймерами для пішоходів і, звичайно, острівець безпеки.

«Тепер, якщо людина до червоного сигналу не встигла перейти дорогу, вона може зупинитися на острівці безпеки й дочекатися там зеленого світла. Крім цього, острівець також служить для зниження швидкості. Водії бачать, що проїжджа частина звужується та уповільнюють рух автомобіля під час перетину перехрестя», – пояснив Дмитро Герасимов.

Мешканка району Олена раніше не ризикувала переходити на цьому відрізку дороги.

«Вимушена була ходити за пів кілометра до іншого переходу. Загалом це перехрестя небезпечне. Хоча після того, як встановили світлофори, стало спокійніше, тепер зрозуміло, коли переходити. А якщо не встиг, можна зачекати на острівці безпеки», – розповіла жінка.

Дніпрянин Олександр Дорошенко переходить дорогу на перехресті, щоб дістатися автошколи. Каже, що раніше ходити тут було дуже складно.

«На цьому перехресті завжди дуже інтенсивний рух. Зараз же встановили декілька світлофорів, більше регулювальних знаків, з’явилася розмітка, острівці безпеки – просто клас! Ось чесно – усе дуже добре зробили», – поділився враженнями чоловік.