Борис Філатов зустрівся з волонтерами Дніпра

Борис Філатов зустрівся з волонтерами Дніпра

Подяки від Дніпровського міського голови отримали 18 волонтерів.

5 грудня, у Міжнародний день волонтера, міський голова Борис Філатов зустрівся з волонтерами Дніпра. Він вручив їм почесні відзнаки.

Полеглих за свободу та незалежність України вшанували хвилиною мовчання.

«Після подій 2014 року, війни 2015-го, активних бойових дій в України, слово «волонтер» набуло іншого сенсу та наповнилося глибоким змістом. Але хотілося б, щоб ми потихеньку починали відходити від поняття, що волонтер — це війна. Волонтер — це велике серце, емпатія. Для волонтерів головне — огортати своєю любов‘ю, турботою і увагою кожне живе серце на планеті Земля», — зазначив Борис Філатов.

Подяки від Дніпровського міського голови отримали 18 волонтерів. Це — люди, котрі дбають не лише про українських бійців. Вони також мають активну громадянську позицію, опікуються благополуччям тварин і вирішують проблеми людей з інвалідністю у Дніпрі.



Самі волонтери переконані: у їхній діяльності треба бути чесними, порядними та справедливими людьми, котрі розуміють важливість того, що роблять.

Координаторка волонтерської допомоги українській армії Лідія Ковалевська згадує, як п’ять років тому, під час одного з вечорів пам’яті за загиблими бійцями, вона запропонувала організувати збір продуктів для українських воїнів саме у Дніпрі. Відтоді пані Лідія не полишає своєї місії та знаходить однодумців із інших країн.

«Із 2014 року це стало моєю роботою – зрання і до пізньої ночі. Мені довелось покинути свою професію та рідко бачитись із сім’єю. Але родина ставилась з розумінням, пізніше до мене приєднались син і дочка. Найтяжче для мене – отримувати сповіщення про загибель бійців», — розповіла волонтерка.