Обікрав школи – купив Rollex: досьє на Мішалова віднесли Зеленському

Обікрав школи – купив Rollex: досьє на Мішалова віднесли Зеленському

Корупційна династія Мішалових у Дніпрі не цурається підзаробити як на шкільному інтернеті, так і на опалювальній оборудці з котельнями-привидами. Обурені ситуацією у місті-мільйоннику ветерани АТО вийшли на акцію "Мішаловський котел". Активісти б'ють на сполох, щоб не дати спустити цю справу на гальмах.

Нагадаємо, кілька років тому міськрада Дніпра виділила 33 мільйони гривень на котельні для шкіл і дитсадків. Контракт на будівництво й обслуговування без тендера дістався фірмі батька В'ячеслава Мішалова. А обладнання вирішили придбати у колишньої дружини екссекретаря.

За котельні з бюджету сплатили авансом. Але у деяких освітніх закладах вони досі існують лише на папері. І це лише одна з безлічі мішаловських схем. Загальна сума наживи, лише за приблизними оцінками, сягає майже пів мільярда гривень. Тож події набули розголосу не лише у Дніпрі, але й далеко за його межами.

Для розв'язання проблеми протестувальники запропонували пану Мішалову продати його колекцію "котлів". Саме так у народі називають брендові наручні годинники.

"Ми подивилися декларацію пана Мішалова. І ось у людини наручний годинник, в народі їх називають "котли", так от у пана Мішалова близько 13 пар дорогих "котлів", середня ціна яких – 20 тисяч доларів", – зазначив голова ГО "Спільна варта" Олександр Золотнюк.

Активісти намагались потрапити й до офісу пана В'ячеслава, та на порозі їх зустрів охоронець бізнес-центру, який заявив, що ані Мішалова, ані заступників немає на місці. Та між іншим розповів, як саме Мішалову вдалось обікрасти дітей: мовляв, поділився з ким треба.

Але протестувальників у мерії ніхто так і не почув та не вийшов до них. Сам В'ячеслав Мішалов вкотре уникає зустрічі з активістами та журналістами. Тож всю зібрану інформацію вони передали до правоохоронних органів.

"Ми все ж постараємося довести ситуацію до логічного завершення, щоб пана Мішалова залучити в котел правосуддя, і щоб не ми приходили до нього, а щоб наступного разу до нього прийшли силові структури", – наголосив голова ГО "Спільна варта" Олександр Золотнюк.

Окрім цього, мітингарі подали звернення до Офісу президента та пообіцяли й надалі відвідувати офіс дніпровського тендерного короля.