У Дніпрі розпочався IX Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра–2019»

У Дніпрі розпочався IX Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра–2019»

У Дніпрі розпочався IX Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра–2019». Він триватиме два дні, а 15 грудня відбудеться гала-концерт і нагородження переможців. Цього року таланти демонструватиме рекордна за час існування форуму кількість учасників – 500.

««Яскрава арена Дніпра–2019» – це конкурс, в якому не використовують тварин. Фестиваль проходить у рамках програми мера Бориса Філатова «Культурна столиця», і міська рада з повагою ставиться до зоозахисників. Ми впевнені, що свято вийде дійсно яскравим, адже з року в рік воно відбувалося успішно», – розповів заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Фестиваль «Яскрава арена Дніпра» — це змагання молоді у майстерності за звання найкращого на професійній арені. Цьогоріч на них зібралася рекордна кількість дітей – пів тисячі юних майстрів циркового мистецтва з 14 областей України, а також представники Литви, Молдови, Білорусі та Німеччини. Протягом двох днів (13 та 14 грудня) учасники демонструватимуть уміння у традиційних циркових видах мистецтва: повітряна і партерна гімнастика, жонглювання, еквілібр, каучук, акробатика, оригінальний жанр.

«Для нас важливо довести, що варто займатися таким видом мистецтва. Дуже багато дітей, які потрапляють як глядачі, потім стають членами циркових студій міста. Таких студій стає більше і вони допомагають дітям відірватися від гаджетів», – зазначила директорка фестивалю Ольга Обласова.

На цьогорічному фестивалі – два склади журі. Так, оцінюватимуть номери (а їх заявлено 130) як легенди українських, так і світових цирків. Учасники отримають персональні подарунки від членів журі. Що саме – тримається у таємниці. Відомо, що переможці братимуть участь в інших фестивалях та виступатимуть на аренах України та Європи.

Зазначимо, на конкурсні програми 13 та 14 грудня вхід для глядачів з 10:00 вільний, а на шоу «Ніч у цирку», яке розпочнеться сьогодні о 19:15, платний. 15 грудня о 12:00 відбудеться гала-концерт та нагородження учасників. Безкоштовно відвідати захід зможуть діти пільгових категорій.