Як електротранспорт у Дніпрі пристосований для людей з інвалідністю

Як електротранспорт у Дніпрі пристосований для людей з інвалідністю

У п’ятницю, 13 грудня, у Дніпровській міській ради провели тренінг для представників електротранспорту та автотранспортних підприємств щодо допомоги та супроводу осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Під час тренінгу присутні обговорили найбільш поширені проблеми, які виникають в осіб з інвалідністю під час користування громадським транспортом, та варіанти їх вирішення.

Зокрема, заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков наголосив, що маломобільні групи населення мають можливість звернутися до диспетчера та замовити тролейбус з низькою підлогою на свою зупинку.

«Дніпро закупив 64 тролейбуси з низькою підлогою. Таким чином, на кожен з 20 тролейбусних маршрутів міста завжди виходять щонайменше 2-3 такі машини. Люди з інвалідністю, аби комфортно їздити електротранспортом, можуть зателефонувати диспетчеру та зазначити, у який час та на якій зупинці потрібен тролейбус з низькою підлогою. Ці побажання ми завжди враховуємо. У місті також встановлюють нові зупинні комплекси, що обладнані тактильною плиткою для осіб з вадами зору. Для безпеки містян на зупинках встановлюють спеціальні стовпчики. Відстань між ними понад 80 см, аби великі автобуси та тролейбуси могли прийняти пасажирів на інвалідних візках», – розповів Володимир Сусленков.

Також на тренінгу зазначили, що до програми нової школи водіїв тролейбусів та трамваїв включені заняття з допомоги особам з інвалідністю. На них зазвичай присутні й маломобільні групи населення, аби висловлювати свої зауваження.

Зазначимо, що захід організувала за підтримки міської ради громадська організація «Океан добра». Як розповіла її голова Ольга Волкова, подібні тренінги проходять не вперше. Їхня мета – зробити міське середовище, зокрема громадський транспорт, комфортним не лише для людей з інвалідністю, а й для усіх маломобільних груп населення, наприклад, для матусь з дитячими візочками.